Index Vakbarát Hírportál

Ricardo Quaresmát klónozták a portugál U20-as válogatottba

2015. június 11., csütörtök 12:24

Nincsenek jó emlékei a magyar U19-es válogatottnak tavalyról a portugál Gelson Martinsről, de most már csatlakozhat melléjük az U20-as vb házigazdája, Új-Zéland is, amely a két csapat szerdai meccsén kapott egy igen látványos gólt a portugáltól.

Martins a nyolcaddöntő hajrájában, 1-1-es vezetésnél indult meg a kapu felé jobbról. Az első megmozdulásával átverte az első védőt, a másodikat egy lövőcsellel takarította el az útból, majd a tizenhatos elől kicsivel, igazítás nélkül vágta be jobb külsővel a hosszú alsóba.

Portugália-Új-Zéland U20

A Trivela névre is hallgató külsős lövés a korábbi portugál válogatott, Ricardo Quaresma egyik nagy fegyvere volt, de a jelek szerint hamarosan újra felbukkanhat ez a portugál felnőtt meccseken. Gelson Martins a 2014-es U19-es Eb-n is remek cseleket mutatott be, a Magyarország ellen 6-1-re megnyert mérkőzésen például négy védőt fektetett el, mielőtt Székely mellett a jobb alsóba gurított volna.

Portugália az Uruguay ellen büntetőkkel továbbjutó Brazíliával találkozik majd a negyeddöntőben, emellett Üzbegisztán-Szenegál, Egyesült Államok-Szerbia és Mali-Németország párharcokat rendeznek majd.

Az U20-as vb szerdai nyolcaddöntőinek eredményei

Ausztria-Üzbegisztán 0-2

Németország-Nigéria 1-0

Portugália-Új-Zéland 2-1

Brazília-Uruguay 0-0, büntetőkkel 5-4

Rovatok