Index Vakbarát Hírportál

A Fradi hengerelt, az MTK fájdalmasan rossz játékkal vérzett el

2015. július 9., csütörtök 22:42

Remekül indult a Fradi és az MTK számára is az Európa Liga-selejtezőjének visszavágója, hiszen az FTC Budapesten négy, az MTK pedig Újvidéken már három perc után vezetéshez jutott, a folytatás viszont egészen másképp alakult a két csapat számára.

A Ferencváros a hollandiai gyengébb, bőven idény eleji forma után annak ellenére fel tudtak pörögni a visszavágón, hogy üres stadionban kellett fogadniuk a Go Ahead Eaglest. Az idegenbeli 1-1 után gyorsan megadták az alaphangot: Gera Zoltán távoli lövésével már a negyedik percben vezetéshez jutottak.

A folytatásban is maradt a tavalyi magyar ezüstérmes lendülete, Böde Dániel bő negyedórával később már megduplázta az előnyüket, Busai Attila a félidő hajrájában pedig el is döntötte a továbbjutást.

A második félidőben ugyanazt láthattuk, amit az elsőben: a Fradi óriási fölényben játszott, a Go Ahead inkább csak asszisztált a játékhoz. A hazaiak előnyét a belga légiós Roland Lamah növelhette volna, de annyira rossz büntetőt lőtt, hogy még a kaput sem sikerült eltalálnia. A végére így is jutott még két gól: előbb a csereként beállt Haraszti Zsolt növelte négyre az FTC előnyét, majd másodpercekkel a lefújás előtt a hollandok egyetlen légiósa, a török Deniz Türüc egy távoli lövéssel állította be a 4-1-es végeredményt, amivel a Fradi 5-2-es összesítéssel lépett tovább.

Újvidéken az MTK-nak öt jó perce volt

Ennek a közepén Kanta József íveléséből a szlovák Marek Strestík fejelt gólt öt méterről, innentől viszont a szerbek fokozatosan átvették az irányítást. Az első negyedóra végén még csak az egyenlítést szerezték meg, amikor Alekszander Sztaniszavljevics éles szögből belőtt szabadrúgásába Hegedüs Lajos nem ért bele, de a félidő végére tarthatatlan fölénybe kerültek.

Ennek a 41. percben Miljan Mrdakovics révén újabb gól lett az eredménye, az addig is veszélyes támadó tökéletes ütemben érkezett egy beadásra a védők mögött, Hegedüs pedig nem tudott hárítani.

Az MTK a második félidőben sem tudta összekapni magát, elvétve volt csak egy-egy komolyabb támadásuk, miközben a Vojvodina folyamatosan veszélyeztetett. Az 51. percben Mirko Ivanics végleg eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást is. A lefújásig több nagyobb helyzet is volt – inkább a Vojvodina részéről –, újabb gól viszont nem született, így a szerbek a budapesti 0-0 után 3-1-es összesítéssel ejtették ki az MTK-t.

A Debrecen korábban kezdte a visszavágókört, Montenegróban 3-0-s előnyről indulva, nagyon kényelmes játékkal kerültek majdnem bajba, hiszen a második félidőben a Szutjeszka 2-0-ra elhúzott, de végül nem tudták hosszabbításra menteni a párharcot.

A Debrecen ellenfele a következő körben a lett Skonto lesz, amely kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel ütötte ki az ír St. Patrick's Athleticset. A Ferencváros a máltai Balzant szintén kettős győzelemmel, 3-0-s összesített eredménnyel kiejtő bosnyák Zejleznicar ellen folytathatja az EL-t.

Az Európa Liga első selejtezőkörének összes eredményét itt találják.

Jegyzőkönyvek

Ferencváros-Go Ahead Eagles (holland) 4-1 (3-0)

Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Bojan Pandzic (svéd)

    Továbbjutott: a Ferencváros, 5-2-es összesítéssel

    gólszerzők: Gera (4.), Böde (20.), Busai (45.), Haraszti (88.), illetve Türüc (93.)

    sárga lap: Gera (84.), Hajnal (90.), illetve Nieuwpoort (51.)

    Ferencváros:

Dibusz - Ramírez, Nalepa, Dilaver (Gyömbér, 28.), Leandro - Somália, Gera - Varga R. (Haraszti, 79.), Busai (Hajnal, 72.), Lamah - Böde  

    Go Ahead Eagles:

Cummins - Nieuwpoort (Lambooij, 76.), Schenk, Vriends, Teijsse - Duits (van Ewijk, 73.), Rijsdijk, Türüc - van Overbeek, Schalk (Ten Den, 59.), Wolters

FK Vojvodina (szerb)-MTK Budapest 3-1 (2-1)

Újvidék, 16 ezer néző, v: Tore Hansen (norvég)

    Továbbjutott: a Vojvodina, 3-1-es összesítéssel.

    gólszerzők: Stanisavljevic (14.), Mrdakovic (40.), Ivanic (51.), illetve Strestík (3.)

    sárga lap: Maksimovic (30.), Nastic (84.), illetve Thiam (37.), Vukmir (70.)

    Vojvodina:

Zakula - Vasilic, Pankov, Djuric, Nastic - Stanisavljevic, Maksimovic (Puskaric, 55.), Ivanic, Sekulic, Stamenic (Babic, 77.) - Mrdakovic (Palosevic, 90.)

    MTK Budapest:

Hegedüs - Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai - Strestík (Szatmári, 63.), Thiam, Kanta, Vass Á. (Gera D., 93.), Varga Sz. (Ramos, 53.) - Torghelle

Rovatok