Index Vakbarát Hírportál

A barcás Tajti apjától elköszönt a felcsúti fociakadémia

2015. július 14., kedd 11:45

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) szakmai igazgatói posztját jövőre már nem Tajti József tölti be, az utódról egyelőre nincs hír.

A honlapon megköszönték neki az eddigi éveket, emlékeztetnek rá, hogy a legsikeresebb szezont tavaly zárták a korosztályos csapatok.

Kiemelkedő szakmai tudásáról is írtak a búcsúztatóban, amit árnyal valamelyest, hogy a belga Double Pass bizonyítványosztóján a középmezőnyben szerepelt. Az elitakadémiák irányítói közül előtte volt szinte mindenki ebben a belgák által felállított rangsorban.

Az auditáló cég egy éve 50 százalékos teljesítménnyel még a hazai mezőnynek is a hátsó felébe helyezte a közel 2 milliárdból gazdálkodó akadémiát. 

A szakmai tudást alighanem az is más megvilágításba helyezi, hogy idén ugyan nyolcadszor rendezték meg a felcsúti nemzetközi utánpótlás tornát, amelyiken a Real Madrid is gyakori vendég, ebből egyszer sem tudtak nyerni.

Az élvonalban szereplő Puskás Akadémia pedig általában két vagy három saját nevelésű játékossal állt ki az NB I.-ben, és az előző szezonban a szomszédos Agárdról illetve más rutinos játékosokat is igazolniuk kellett.

Rovatok