Index Vakbarát Hírportál

Lovrencsics elmondta, mi Dárdai titka

2015. július 20., hétfő 14:04

A Lech Poznannal az előző szezonban bajnoki győzelmet ünneplő Lovrencsics Gergő elmesélte az Indexnek, milyen volt Dárdai kapitányként.

Ennél érzékletesebben senki sem foglalta össze, miben hozott változást a berlini szakember.

"Nagyon jó edzéseket tart. Mondok egy példát. Elég gyorsan beleverte a fejekbe, hogy kell együtt mozogniuk a védőknek, középpályásoknak. Ha nincs csapatharmónia, könnyen átjátszanak bennünket.

Volt olyan, hogy beállt Nyilasival, Szabiccsal, Sallóival ők voltak a támadó csapat tagjai, és járatták a labdát. És többször megállította az edzést, ha valaki nem azt csinálta tőlünk, a védekezőktől, amit kell. Egy védők mögé betett labdánál ugyanis a védőknek, amikor lendül a passzoló láb, már rögtön hátra kell tenni két lépést, különben az életben nem érik utol a lendületből érkező csatárt.

Beállt, és oda rúgta, ahová kell, és akkor mindenki megértette, hogy rosszul mozgott, területet adott, nem tudta kivédeni, hogy ne kerüljön helyzetbe a támadó. Volt, hogy csinált egy lövőcselt, akkor megint rosszul rendeződtünk, rosszul tolódtunk és szűkítettünk. Ekkor újra elmagyarázta, kinek merre kell mozognia. És hogy mindezt csapatként tegyük, különben nincs esély, Talán nem véletlen, hogy csak Bukarestben kaptunk gólt."

Dárdai erre a gyakorlati példára csak annyit mondott, amikor felvetettük neki, hogy ő ezt azért tanítja így, mert kint így látta.

Rovatok