Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: Egy Hazard, Agüero vagy Messi még hiányzik

2015. július 27., hétfő 09:28

A nyári felkészülés során ugyan a hétvégén 3-1-re verte a Manchester United a tavaly triplázó Barcelonát, a csapat vezetőedzője, Louis van Gaal továbbra sem elégedett a keretével .

Őket vette Van Gaal eddig

Ángel di María - 52,5 millió font

Luke Shaw - 26,26 millió

Ander Herrera - 25,2 millió

Morgan Schneiderlin - 24,5 millió

Memphis Depay - 19,25 millió

Marcos Rojo - 14 millió

Bastian Schweinsteiger - 12,6 millió

Matteo Darmian - 12,6 millió

Daley Blind - 12,25 millió

Falcao (kölcsön) - 5,32 millió

Vanja Milinkovics-Szavics - 1,23 millió

Sergio Romero - ingyen

A holland szerint ugyanis hiába költött tavaly és idén nyáron eddig 200 millió fontot a keretre, igazából csak a frissen igazolt Memphis Depay vérbeli támadójátékos, márpedig nekik olyan csapatokkal kell felvenni a versenyt, mint a Manchester City, a Chelsea, vagy épp a Barcelona, ahol Sergio Agüerók, Eden Hazard-ok, Luis Suárezek és Lionel Messik felelnek a támadásért.

Náluk ez a kreatív játék hiányzik még Van Gaal szerint, hiába van ott a csapatban Depay mellett Wayne Rooney, Juan Mata, Ashley Young, Adnan Januzaj, Ander Herrera, Javier Hernández és James Wilson is, no meg az amerikai turnét kihagyó Ángel di María. Eközben Van Gaal kicsit oda is szólt Youngnak, aki szerinte bármilyen jól is játszik, nem lesz soha Neymar szintjén.

A nagy átigazolási felhajtás közben kitért Cristiano Ronaldóra is, aki ugyan olyan szintű játékos, mint amilyenre szükségük lenne, de kizárt, hogy megszereznék, mert soha nem költene annyit a Manchester United egyetlen játékosra, amennyibe a portugál kerülne.

Rovatok