Index Vakbarát Hírportál

Paulo Sousáék megverték a Barcelonát

2015. augusztus 3., hétfő 09:11

Erős ellenfelekkel kezdte meg munkáját a Fiorentina élén a korábbi Videoton-edző Paulo Sousa, hiszen rögtön a PSG, majd a Benfica, vasárnap pedig a Barcelona jött a portugálnak a nemzetközi bajnokok kupájában.

Sousa viszont sikerrel vette a tavaly triplázó spanyolok elleni meccsen, ezt pedig nagyban annak a Federico Bernardeschinek köszönheti, akinek a duplájával már a 12. percben 2-0-ra vezettek. Az olasz csatár a negyedik percben előbb egy csúsztatott fejessel, majd nyolc perccel később egy a lábak között, nagyon okosan a rövid alsóba helyezett lövéssel volt eredményes.

A Barcelona Luis Suárez góljával szépített pár perccel később 2-1-re – az uruguayi Ivan Rakitić remek passza után talált be, később viszont úgy sem tudtak egyenlíteni, hogy 70 százalékban a Barcelonánál volt a labda, a kapura lövéseket pedig 20-11-re nyerték.

Fiorentina-Barcelona 2-1

Igaz, a Copa Américáról visszatérő Lionel Messi és Neymar továbbra sem játszott még a Barcelonában, velük mindenképp jobb lesz majd a támadójáték a Barcelonánál, ami sorban három felkészülési meccset vesztett el. Jelenleg az a terv, hogy az augusztus 11-i Európai Szuperkupa-meccsre jönnek formába.

A Fiorentinának még egy kemény mérkőzése jön, szerdán az angol szuperkupában vesztes Chelsea-vel találkoznak.

Rovatok