Index Vakbarát Hírportál

Bogdán pozitív srác, fejlődni akar, keményen dolgozik

2015. augusztus 20., csütörtök 11:58

A Liverpool honlapján John Achterberg, a klub kapusedzője mesélt arról, milyen pozitív hatást hozott a csapat életében Bogdán Ádám érkezése. Új versenyhelyzet alakult ki, és a klub első számú kapusa, Simon Mignolet is kettőzött erővel dolgozik azon, hogy kezdő maradhasson.

„Minden kapusnak fontos, hogy versenyhelyzet legyen, és Bogdán érkezésével kialakult szituáció külön inspirációt jelent mind a két kapusnak. Mindenki végzi az egyéni munkáját, közben arra figyel, hogy egyre jobban összpontosítson, mert egy kapusnak mindig a saját játékára kell koncentrálnia. Bogdán nagyon pozitív srác, aki fejlődni akar és ezért képes keményen dolgozni. Elhiszi azt, és ezért dolgozik, hogy egyszer a Liverpool első számú kapusa legyen” – mondta Achterberg.

A Liverpool két 1-0-s győzelemmel kezdte a szezont, azaz Mignolet még gólt sem kapott a veretlen csapatban. A Stoke és a Bournemouth ellen is Bogdán ült a kispadon, aki a nyáron ingyen érkezett a Boltontól.

Bogdán a felkészülési meccseken kapott bizonyítási lehetőséget. A Swindon, illetve a maláj ligaválogatott elleni találkozón is a magyar védte a Liverpool kapuját. Csapata kétszer is nyert, Bogdán 1-1 gólt kapott. Jó formában van, szerepel a románok ellen készülő, Bernd Storck által összeállított bő Eb-keretben is.

Rovatok