Index Vakbarát Hírportál

Videoton-edző: Jól játszottunk, de nem volt szerencsénk

2015. augusztus 21., péntek 09:00

A Videoton 3-0-ra kikapott idegenben a Lech Poznantól, a magyar bajnoknak szinte esélye sem maradt a visszavágóra, hogy továbbjusson az Európa Ligában.

A csapat nehéz heteket él át, rosszul állnak a bajnokságban, kiestek a BL-selejtezőből, a gyenge szereplés miatt a héten elbocsátották a klub sportigazgatóját és a csapat vezetőedzőjét, ezért a meccs után Pető Tamás, megbízott vezetőedző értékelt.

„Gratulálok a Lechnek a győzelemhez. Az én csapatom az elmúlt hetekhez képest jól játszott, talán mondhatom, hogy sokkal jobban, mint ezt megelőzően. Sajnos a szerencsével viszont egy kicsit hadilábon álltunk ma este is. Jó pár helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ellenfelünk viszont kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ők ennyivel előrébb tartanak, mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre."

Maciej Skorza, a hazaiak edzője elégedett volt, jó eredményt értek el. „Sokat számított, hogy már a mérkőzés elején betaláltunk egy szép akció után. Készültünk a Videoton támadásaira, viszonylag jó arányban sikerült is megszűrnünk őket. Nekünk sem volt könnyű dolgunk elől, ezért is külön öröm, hogy három gólt is szereztünk. A lefújásig kontrollálni tudtuk a meccset, bízom benne, hogy idegenben is hasonló játékot mutatunk majd be. Rizikós volt, hogy Lovrencsics Gergőt a kezdőbe neveztem a sérülései után, de jól jöttünk ki belőle, fontos gólpasszt adott."

Rovatok