Index Vakbarát Hírportál

A védő feneke tartotta játékban a gólszerzőt?

2015. augusztus 25., kedd 10:11

Jó meccs volt a hétfő esti Arsenal-Liverpool a Premier League-ben, ha a két kapus nem véd élete formájában, 3-3 is lehetett volna, így 0-0 lett. A hálóba azért bejutott a labda, az első félidőben Aaron Ramsey talált a poolos Mignolet kapujába, ám a partjelző beintette a lest, a bíró érvénytelenítette a találatot.

Ramsey azonnal anyázott, edzője, Arsene Wenger a lefújás után kritizálta a játékvezető döntését, és lehet némi igazuk. Vagy nem, ugyanis még a lassításról is lehetetlen biztosan eldönteni, hogy lesen volt-e a tamadó.

Aaron Ramsey disallowed Goal

Ön szerint?

  • 807
    Nem les
  • 343
    Les
  • 197
    Nem lehet innen megmondani

Ha kikockázzuk, azt láthatjuk, mintha egyvonalban lennének, a középhátvéd Skrtelnek a feneke van legközelebb a kapuhoz, Ramsey-nek a feje, vagy a válla, mivel mindhárom testrésszel lehet gólt szerezni, ezek számítanak. Egyvonalnak tűnik, de a kamera nem volt vonalban.

A fenti videón egy drukker be is húzta a lesvonalat a képre, ám ha jól megnézzük, láthatjuk, hogy az nem párhuzamos a tizenhatos vonalával. Ha az lenne, valószínűleg nem érintené Skrtel hátsóját. Azaz inkább igaza lehetett a partjelzőnek, mint nem, valószínűleg ez a legneccesebb les, amit be lehet fújni.

Rovatok