Index Vakbarát Hírportál

Te figyelj, ki a franc az a Martial?

2015. szeptember 2., szerda 13:09

Ültünk a repülőn, és odajött hozzám Wayne Rooney, hogy megkérdezze, ki az az Anthony Martial, akiről azt írja a sajtó, hogy hozzánk fog igazolni

- ennyire lepte meg Louis van Gaal edző a Manchester United-játékosait azzal, hogy az átigazolási piac hajrájában ráment a Monacó tizenkilenc éves támadójára.

A sztorit egy másik nyári igazolás, a francia Morgan Schneiderlin mesélte el az angol lapoknak, és hozzátette, hogy Rooneynak leginkább egy Thierry Henryhoz hasonló technikás és erős futballistaként írta le a fiatal támadót. 

Martial végül a világ legdrágább tizenéves futballistája lett, az biztos, hogy legalább 50 millió eurót fizetett érte a Manchester United, bár a francia lapok szerint a Monaco egészen 80 millióig húzta fel az árát. A Monaco milliárdos tulajdonosa megtartotta volna még egy évig, de azt mondta, hogy olyan észbontó ajánlatot kaptak érte, hogy hülyék lettek volna nem eladni ennyiért. 

Ha már a Unitednél sem ismeri mindenki, kicsoda is Martial, összeszedtünk pár dolgot, amit érdemes tudni a játékosról, aki már az első szezonban nagy szerepet kaphat Van Gaal csapatában, mivel Van Persie és Falcao távozása és Javier Hernandez, valamint Adnan Januzaj kölcsönadása miatt elég karcsú a csapat támadófronton. 

Martial a Manchester United történetének harmadik legdrágább igazolása lett, ha tényleg csak 36 millió fontot adtak érte. Más kérdés, hogy szükség-e lett volna most rá, ha Van Gaal nem építi le így a támadósort. 

Rovatok