Index Vakbarát Hírportál

Storck: Szörnyű volt a végén gólt kapni

2015. szeptember 8., kedd 01:07

A hosszabbításban, nagyjából 1,5 perccel a lefújás előtt bukta a győzelmet a magyar válogatott az északírek elleni Eb-selejtezőn Belfastban, így érthető, hogy a szövetségi kapitány Bernd Storck némiképp csalódottan értékelt az 1-1-es döntetlen után.

A német kapitány szerint az első félidőben nehezen jött meg a csapat lendülete, ami az idegesség számlájára is írható. A második félidőre bátrabb játékot kért a csapattól, taktikát is váltott, és szerinte megérdemelten szereztünk vezetést, de a legvégén nem tudtuk tartani a labdát az emberhátrányban is veszélyesen játszó hazaiak ellen. „ Szörnyű volt a végén gólt kapni, most érthetően mindenki rendkívül szomorú az öltözőben. Nagyon csalódott vagyok, mert rengeteg nehézség ellenére a második félidőben jól játszott a csapat. A játékosoknak a pontvesztés ellenére büszkének kell lenniük magukra, mert minden tőlük telhetőt megtettek a győzelemért. Most már a következő, Feröer elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk.”

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sokkal letörtebb volt, de összességében ő is büszke volt társaira. Az egyenlítő gólról csak annyit mondott, „hogy miért történt, hadd ne mondjak nagy szavakat, miért épp velünk. Szokták mondani, aki dolgozik, annak szerencséje van. Nos, mi küzdöttünk, csúsztunk-másztunk. Lehetett látni, az ellenfél sem csinált semmi különöset, csak rugdalták előre a labdát, és a végén lett belőle nekik egy pont. Próbálnék pozitív maradni, de ekkora lehetőséget elszalasztani…”, majd azzal folytatta, hogy a feröeriek elleni eufória helyett megint csak a számolgatás és a görcsölés marad a magyaroknak, idézte az NSO Dzsudzsákot.

Rovatok