Index Vakbarát Hírportál

Messi dühös lett magára, hogy újra 11-est rontott, és lőtt egy szólógólt

2015. szeptember 20., vasárnap 22:45

4-1-re győzött a Barcelona a spanyol bajnokság negyedik fordulójában vasárnap este rendezett, Levante elleni mérkőzésén. A szünet 0-0 volt, leginkább azért, mert Luis Enrique edző a csapat erőltetett menete miatt - 3 naponta jönnek a meccsek - pihentette Luis Suarezt és Andrés Iniestát, helyettük Sandro és Munir El-Haddadi került a csapatba.

Meg is látszott, hogy a támadósorban két ember használhatatlan volt, de a szünet után negyedóra alatt így is sikerült eldönteniük a meccset a hazaiaknak. A csereközéphátvéd Marc Bartra csatárokat meghazudtoló ügyességgel lőtte az első gólt, majd Neymar talált be közelről két védő lába között, a labda flipperezett, míg a kapuba jutott. A brazilt aztán felrúgták, Messi a bal felsőbe vágta a büntetőt.

Ekkor Luis Enrique lecserélte a csapat eszét, a középpályát mozgató Sergio Busquets, és a helyére a fiatal Gumbaut állította be. Azonnal gólt kaptak, igaz a kapus, Marc-André Ter-Stegen hibájából, aki egy badásra rosszul jött ki, a labda helyett a csatár fejét ütötte el, a lepattanó labdát pedig begurították.

Kellett negyedóra a Barcának, amíg megtanulta elviselni a Sandro-Munir-Gumbau-triót, az utolsó tíz percben újra jöttek a helyzetek. Messit rántották le, a második büntetőt fölévágta a szupersztár, és látszott, nagyon ideges magára, szörnyen csalódott.

Egy hónapon belül már a másodikat hibázta el, ezzel megerősítette negatív büntetőrekordját, augusztus végén már Bilbaóban is rontott ebben a szezonban.

Annyira dühös lett, hogy a 90.-ben rúgott egy kisebb szólógólt, négy védőt mozgatott bábfiguraként a testcseleivel, aztán kilőtte a jobb alsót. 4-1 lett a vége, a Barca százszázalékos, vezeti a ligát. Szerdán nehéz meccse lesz, a csak gólaránnyal negyedik Celtához megy.

Barcelona vs Levante 4-1

Rovatok