Index Vakbarát Hírportál

Sokba kerülhet Costának, pedig ki sem állították

2015. szeptember 21., hétfő 18:59

Az Angol Futballszövetség (FA) hétfői ülése után hivatalosan is megerősítette, hogy vizsgálják a szombati Chelsea-Arsenal mérkőzésen történteket, és a két csapat, valamint az arsenalos védő, Gabriel Paulista és a Chelsea-támadó Diego Costa is utólagos büntetésre számíthat.

Costa több nézeteltérésnek is tagja volt, Gabrielt például azért állították ki, mert a spanyol felé rúgott, aki később Alex Oxlade-Chamberlainnel és Laurent Koscielnyvel is megütközött, utóbbinak például lekevert egyet.

Az FA emiatt büntetheti Costát, míg Gabriel és Santi Cazorla egyaránt a piros lapja miatt számíthat eltiltásra. A szövetség azt is közölte, hogy a csapatokat azért büntetné, mert nem tudták megfékezni játékosaikat.

Diego Costa általában szerencsésen megússza a pályán elkövetett erőszakos ügyeit, utoljára ugyanis 2012 decemberében kapott piros lapot, azóta viszont mégis 12 meccset kellett kihagynia eltiltás miatt.

Costa és Gabriel múltja viszont még a két játékos spanyolországi idejére nyúlik vissza: 2013-ban az Atlético Madrid és a Villarreal meccsén ütött oda a védőnek könyökkel.

Rovatok