Index Vakbarát Hírportál

Két pillanat, ami megmutatja, a futballból nem veszett ki teljesen a tisztesség

2015. szeptember 21., hétfő 08:54

Brutál faultok, taposások, reklamálás, műesések, időhúzás - a futball részei napjainkban, ezek nélkül már nincs is meccs manapság, a legmenőbb ligákban is kénytelenek vagyunk végignézni, ahogy a játékosok tönkreteszik egymás karrierjét, próbálják átverni egymást és a bírót, felheccelni a másikat, hogy aztán lapot kapjon, kiállítsák.

Ezért is különösen fontos, ami a hétvégén történt két Premier League-meccsen. Szombaton a West Ham Manchesterben játszott a Cityvel, korán elment két góllal, majd az egész második félidőt saját kapujának szegezve töltötte, mert ment az egyenlítő gólért a City.

Az egyik vendégvédő, Carl Jenkinson a 80. perc után kétszer is a földre került, próbálta húzni az időt. Másodszor a 85. percben esett el, látszott, hogy nincs komoly baja, de csak feküdt, miközben a City jött volna szabadrúgással.

Ekkor csapatkapitánya, Mark Noble odalépett mögé, és felhúzta a földről, hogy folytatódhasson a játék. Jenkinson nem értette, mi történik, végül már nem állt vissza, cserét kért. Noble gesztusa nagyszerű volt, meg is lett a jutalma, kihúzták a maradék időt, és megverték a tabellaelsőt, ráadásul idegenben.

Noble-t pár hete nevezték ki a West Ham kapitányának, 28 éves, 2000 óta van a West Hamnél. 2006-ban kétszer kölcsönadták a Hullnak és az Ipswichnek, de 20 meccset sem játszott összesen nem a WHU mezében. Azt viszont már 330-szor viselte.

Másnap, a vasárnapi Southampton-Manchester Uniteden a ManU új szupertinédzsere, az 50 millió eurós Anthony Martial nem csak azzal tűnt ki, hogy két gólt rúgott. A hajrában az ellenféltől Virgil van Dijk erősen görcsölt, de senkinek nem tűnt fel, kivétel a franciát. Ő azonnal igyekezett segíteni, hátrafeszítette a védő lábfejét, egészen hosszasan, mert a Soton gyúrói elég lassan értek oda.

Rovatok