Index Vakbarát Hírportál

Kinek is kéne De Gea, ha övé Keylor Navas

2015. szeptember 22., kedd 07:47

Azt már sosem tudjuk meg, hogy David De Gea mire ment volna a Real Madridban, és azt sem, hogyan védte volna Keylor Navas a Manchester United kapuját, ha összejön a nagy üzlet, de az elmúlt pár meccs alapján azt mondhatjuk, mindketten jól jártak azzal, hogy nem mentek sehová.

Az elképesztően védő De Gea vasárnap sokadszor lett a United hőse, és az érte csereként felajánlott Navas is nagy formában védett a Realban. A sorozatban öt, gól nélkül lehozott meccsnél nem kell meggyőzőbb teljesítmény.

Szombaton két nagyszerű kifutással is védte a Granada ellen a kaput, íme itt az egyik:

Por estas paradas "imposibles" se quedó Keylor Navas en el Real Madrid. Clave este día: pic.twitter.com/fKJszEuk76

— Andre Marín (@andremarinpuig) 2015. szeptember 19.

De hogy papíron érintetlen maradjon a hálója, ahhoz egy bírói tévedés is kellett, az egyik partjelző lest jelzett Youssef El-Arabi szabályos góljánál.

A Costa Rica-i kapus minden idők legjobb szezonkezdetét tudhatja magának a Realban, az eddigi rekorder, Miguel Angel zsinórban csak négy meccsen nem kapott gólt az 1975/76-os bajnokságban. Könnyen lehet, hogy hamarosan lekörözi elődjét is, a Portóba igazoló Iker Casillasnak 460 perc volt a rekordja kapott gól nélkül a Real Madridban. Navasnak már csak tíz percet kell kihúznia, hogy beállítsa ezt a csúcsot is.

Az, hogy a tavaly nagyon kevés lehetőséget kapó Navas ilyen kedvező helyzetbe került, csak néhány percen, és a Real vagy Manchester United bénázásán múlt.

Navas élt a lehetőséggel, Casillas távozása után ő lett az első számú kapus, de ő sem volt könnyű helyzetben:  „Nehéz éjszakám volt az átigazolási piac zárásakor, de ez már csak a múlt. A jelenben élek, és az edzőm (Rafa Benítez) bízik bennem. Megkaptam az esélyt, hogy beálljak, és a legjobbamat fogom nyújtani. Hálás vagyok a Real-szurkolóknak a támogatásért, amit nem könnyű kiharcolni" – nyilatkozta a kapus.

Rovatok