Index Vakbarát Hírportál

2007 óta nem kezdett olyan erősen a Hertha, mint Dárdaival

2015. szeptember 23., szerda 08:35

Utoljára 2007-ben indult erősebben a Hertha Berlin szezonja, mint az idei Dárdai Pál vezetésével, hiszen a berlini klub hat meccs után 10 ponttal, jelenleg EL-indulást érő helyen áll. Nyolc éve pont a nemrég a Mönchengladbachnál lemondó Lucien Favre-ral ugyanennyi meccsen 12 pontot szereztek, akkor végül a 10. helyen zárták a szezont.

Ez a 10 pont egyébként messze túlszárnyalja a várakozásokat, hiszen Dárdai előzetesen úgy kalkulált, 40 pont lehet számukra a célkitűzés, aminek tehát már most megvan a negyede, pedig a bajnokságnak még a hatodánál sem járunk.

10 - The last time that @HerthaBSC had 10 points after 6 games was in 2007/08 (12). Run.

— OptaFranz (@OptaFranz) September 22, 2015

A kedd esti, Köln elleni győzelmet a nyáron megszerzett Vedad Ibišević duplája jelentette, akiről Dárdai is elismerően nyilatkozott a meccs után.

Ibisevic góljai

„Mindig is tudtuk, hogy Ibišević mire képes, rettenetesen sokat javított a támadójátékunkon. Legközelebb a második gólt talán előbb is meglőhetjük majd, de így is nagyon jól játszottunk egy kemény ellenfél ellen.”

Dárdai kifejezetten elégedett a csapata eddigi teljesítményével. Az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a lejátszott hat bajnokin a berlinieket csak a két ász, a Bayern München és a VfL Wolfsburg tudta legyőzni, de elve az, hogy a vereségből még inkább tanulni kell.

"Dolgozni kell, tanulni kell és megyünk tovább" - foglalta össze edzői filozófiáját a Bundesliga első osztályának legfiatalabb trénere.

A magyar válogatottól való kényszerű búcsút - mint az interjúból kitűnt - Dárdai Pál önmagában lezárta. Szavai szerint most minden tudásával és erejével a Herthára koncentrál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kapcsolata korábbi játékosaival, a vezetőkkel és utódjával, a német Bernd Storckkal.

"Természetesen állandó figyelemmel kísérem a válogatottat, ugyanúgy szurkolok a csapatnak, mint korábban" - mondta az MTI-nek Dárdai, aki a játékról, az esélyekről azonban nem kívánt nyilatkozni, mondván az nem lenne korrekt.

Rovatok