Index Vakbarát Hírportál

Platininek kilenc évig nem kellett 1,8 millió euró

2015. szeptember 29., kedd 23:06

Az UEFA-elnök Michel Platini végre megmagyarázta, hogy miért kapott a FIFA-tól 1,8 millió eurót 2011-ben.

A FIFA-elnök Sepp Blatter ellen pénteken indított vizsgálatot hűtlen kezelés ügyében a svájci főügyészség, de Platini is belekeveredett a korrupciós botrányba. Valószínűleg előre menekült, mert bizonyítékokat is szolgáltatott Blatter ellen. Az UEFA-elnök, akiről az egyik jogász azt mondta, meglehetősen furcsa szerepben van egyelőre: valahol a tanú és a vádlott között áll.

Platini most azt állítja, az 1,8 millió euró tiszta pénz, csak elmaradt munkabérét fizették ki neki. Azt mondta az AFP-nek, 1998 és 2002 között teljes munkaidőben dolgozott, mint Blatter tanácsadója. Akkor azonban nem kapta meg a teljes fizetését. Blatter már az elején megmondta neki, hogy a FIFA pénzügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy kézhez kapja azt az összeget, amiről megállapodtak.

Platini nem izgatta magát túlságosan: „Soha nem kételkedtem abban, hogy kifizetik-e nekem a fennmaradó összeget. Nem is hajtottam azért.  Jó ideig nem is foglalkoztam ezzel az üggyel, míg végül 2011-ben kértem, hogy fizessék ki a fennmaradó összeget."

A francia sportvezető azt a feltételezést is igyekezett eloszlatni, hogy azért kapott volna pénzt, hogy ne induljon Blatter ellen. „Az a tény, hogy néhány hónappal a FIFA-elnökjelölés előtt fizettek ki, lényegtelen, sosem terveztem, hogy jelöltetem magamat. Éppen eléggé örültem annak, hogy újraválasztottak az UEFA-elnökének 2011 márciusában."

Rovatok