Index Vakbarát Hírportál

Algériai bevándorló fia rúgatta a legtöbb gólt Cristiano Ronaldóval

2015. október 2., péntek 08:30

Azt mindenki tudja, hogy Cristiano Ronaldo nagyon ért a góllövéshez. Bizonyította ezt szerdán, a Malmö elleni Bajnokok Ligája-meccsen is, amikor túllépett pályafutása félezredik gólján, egy rekordban utolérte, egy másikban lehagyta Raúlt.

Az Opta, futballstatisztikákkal foglalkozó cég elkészített egy olyan kimutatást, miszerint Karim Benzema játszotta a legnagyobb főszerepet a portugál eddigi 501 góljában, a francia átadásából 31 gólt lőtt Ronaldo. A dobogón még két olyan futballista szerepel - Mesut Özil - 27, Ángel di María 22 -, akik már nem a Real Madrid futballistái.

A jelenlegi csapatból Gareth Bale 20 gólt rúgatott a portugállal, ötödik a sorban Ryan Giggs 16-tal, még a ManUnitedből. Rooney is a MU-ban futballozott a szupersztárral, míg Nani ott és a portugál válogatottban is. Moutinhóval csak a válogatottban játszott, illetve játszik együtt Cristiano Ronaldo.

Természetesen a képen felsoroltakon kívül volt még rengeteg előkészítője a portugálnak, nem kevés gólt pedig az ellenféltől szerzett vagy kapott labdából rúgott.

Rovatok