Index Vakbarát Hírportál

Ferguson Giggsnek adta volna át a Unitedet

2015. október 6., kedd 11:07

Ha Ryan Giggs nem 40 éves koráig futballozik, hanem öt évvel hamarabb abbahagyja profi karriérjét, akkor talán ma már ő lenne a Manchester United vezetőedzője, mondta Alex Ferguson, aki segédedzőjévé tette volna a középpályást. Arról is beszélt, miért David Moyes lett visszavonulása után a ManUtd edzője.

A MU legendás menedzsere a BBC dokumentumfilmjében mondta el, hogy úgy gondolta, hogy Giggs legyen a segítője, aki a tőle kapott tapasztalatokkal később vezetőedzővé válhatott volna. Ehhez Giggsnek pár évvel korábban kellett volna kiszállnia, Ferguson azonban hozzátette, sohasem javasolta egyetlen játékosának sem, hogy vonuljon vissza.

Ferguson nyilatkozatát később Giggsnek is megmutatták, aki meglepődött.

Valóban ezt mondta? Nagyszerű lett volna Sir Alex alatt dolgozni.

A Unitedben 963 mérkőzést játszó Giggs pár meccsre azért így is megtapasztalhatta, milyen vezetőedzőnek lenni. Moyes kirúgása után megbízott edzőként leülhetett a kispadra.

A 2013-ban visszavonuló Ferguson egy korábbi nyilatkozatában is Giggs mellett állt ki, úgy vélte, hogy Louis van Gaal után neki kéne átvenni a csapatot, mert ismeri a klubot, és ugyan nem volt kisebb csapatnál vezetőedző, de tőle, Van Gaaltól és Moyestól már elég sokat tanulhatott.

Ferguson arról is beszélt, hogy David Moyes is helyes választás volt, még akkor is, ha nem ért el jó eredményeket vele a csapat. A Unitednek nem volt más lehetősége, kényszerpályán mozgott. És egy folyamat végén választották Moyest.

„José Mourinho éppen a Chelsea-hez tartott, Carlo Ancelotti a Real Madridhoz, Jürgen Kloppnak szerződése volt a Dortmunddal, Louis van Gaal Hollandiával készült a világbajnokságra. Más kérdés, hogy szeptemberben Pep Guardiolával vacsoráztam New Yorkban, akkor még eszemben sem volt visszavonulni, de azt mondtam, hogy csak hívjon fel, és mondja el, mit akar tenni. Nem reagált erre."

Rovatok