Index Vakbarát Hírportál

Ez a forgatókönyv lenne az igazi rémálom

2015. október 9., péntek 10:33

A magyar labdarúgó-válogatott csoportjában harmadiknál már rosszabb nem lehet a vasárnapi görögök elleni meccstől függetlenül.

Az igazi matekozás hétfőn és kedden kezdődik majd. Hétfőn játsszák az ukrán–spanyolt a C csoportban, ahol a nekünk kedvező eredmény a döntetlen vagy a spanyol győzelem lenne. Az ukránokkal versenyzünk a legjobb csoportharmadik helyért, nekik jelenleg 16 pontjuk van, és ma a csoportutolsó Macedónokkal játszanak, akiket egyszer már megvertek, és ha ma is nyernek, a csoportharmadikok összehasonlításakor ezzel hat pontot fognak tőlük levonni. 

A csoportharmadikok sorrendje

A csoportharmadikok összehasonlításakor a csoportutolsó elleni eredményeket levonják, kivéve az ötcsapatos I csoportban, így például a magyar csoportban utolsó görögök elleni budapesti egy pontot, és a vasárnapi athénit fogják a magyar válogatottól levonni.

De vissza a C csoporthoz: a spanyolok idegenben egy éve a szlovákoktól kikaptak, bízzunk benne, hogy azóta erősebbek lettek, és legalább egy döntetlennel hozzák le a kijevi túrájukat.

Ekkor azonban még nem biztos, hogy megnyugodhatunk.

Egy százaléknál nincs több esély rá, de az A csoportban is alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a törökök legjobb csoportharmadikként megelőzzenek bennünket, ami automatikus kijutást jelent az Európa-bajnokságra.

Ehhez az kellene, hogy szombaton Prágában nyerjenek a már biztos Eb-résztvevő csehek ellen. Aztán a már ugyancsak kijutott Izlandot fogadják, és ha őket is verik - ezt a meccset  Dzsudzsák  akár élőben is megnézheti -, és a jelenleg csoportutolsó kazahok megverik Rigában a letteket, akkor a törökök bejönnek elénk.

Az Acsoport állása:

  1. Izland 19 pont (15-3) (már továbbjutott) 
  2.  Csehország 19 (16-10) (már továbbjutott) 
  3.  Törökország 12
  4.  Hollandia 10
  5.  Lettország 4
  6.  Kazahsztán  2 


Az utolsó két forduló programja:

október 10.:

október 13.: 

Ugyanis ebben a szituációban Lettország a csoport utolsó helyére süllyed, és a törökök ellenük gyengén (és ebből a szempontból számukra szerencsésen) szerepeltek – kétszer játszottak 1-1-et velük -, míg a kazahokat kétszer verték. Vagyis nem kétszer három pontot, csak kétszer egyet vonnának le tőlük, így hirtelen négy ponttal többjük lenne, mint jelen állás szerint, azaz 16. 

Szombaton kiderül Prágában, ennek a leosztásnak maradt-e bármilyen realitása.

Rovatok