Index Vakbarát Hírportál

Összeugrottak a románok, ez még jól jöhet

2015. október 9., péntek 12:12

Románia idén öt tétmeccséből mindössze egyet nyert meg, még márciusban győzte le 1-0-ra Feröert.

Azóta három 0-0 (északírek és magyarok ellen idegenben, görögök ellen otthon) és egy utolsó pillanatban kicsikart 1-1 a finnekkel szemben csütörtök este. 430 perc után lőttek gólt.

A gólszerző, Hoban azt mondta, ha nem verik meg Feröert idegenben az utolsó meccsen, vasárnap este, akkor nem is érdemlik meg a kijutást. Akkor viszont kárpótolhatják a szurkolóikat.

Feröer ugyanakkor a három alapemberét visszakapja, akik ellenünk eltiltás miatt nem játszhattak.

Mindenesetre a román szurkolók kifütyülték csapatukat - nemcsak a stadionban, a busznál is -, vagyis kissé a feszült a helyzet, ami ha átragad a játékosokra, nekünk még jól is jöhet.

Ha ők döntetleneznek, mi nyerünk a nyeretlen, és a sorozatot végigszenvedő görögök ellen Athénban, megvan a második hely. Ha a románok kikapnak Thorshavnban, akkor nekünk elég a döntetlen is.

A program:

A csoport állása:

A román futball is nagy válságát éli, hiszen hosszú idő után nekik sem maradt klubcsapatuk szeptemberre, illetve nagy sztárjuk nincs most, még ha lényegesen jobb csapatokban is játszanak, mint például a mieink.

De mindenki tudta, hogy a világranglistán elfoglalt augusztusi hetedik helyük abszolút nem reális.

Victor Piturca, aki tavaly októberben köszönt el válogatottól – aztán a szaúdi Al-Ittihadnál nem volt sikeres, Bölöni László váltotta –, meg is említette a meccs után, hogy őt bírálták, miután 2-0-ra nyert Helsinkiben, most meg örültek hazai pályán az egy pontnak is.

Anghel Iordanescu kapitányt a szurkolók és a sajtó is kikezdte, gyorsan bocsánatot is kért mindenkitől. Az elején túlságosan támadtak, de csak kapufákig jutottak, a hajrában a finnek eldönthették volna a meccset, de nekik régi specialitásuk, hogy inkább gólt kapnak az utolsó pillanatokban.

Rovatok