Index Vakbarát Hírportál

A keddi Eb-reményünk: Lettország

2015. október 13., kedd 12:07

Kevéssel fél tizenegy után nincs több focimatek. Érthető, ha unja már, de számolgatásban amúgy is erősebbek vagyunk, mint a pályán.

Kedd este befejeződnek a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői, a magyar válogatott még a múlt csütörtökön megtette, ami elvárható tőle, legyőzte Feröert.

Azóta várunk a többi eredményre, és már csak egy kettős kötés veheti el a csapattól az egyenes ágon való részvételt. Török és kazah győzelem.

Előbbi szorzója a fogadóirodáknál 1,55-ös, utóbbié 3,75-ös, vagyis majdnem hatszoros pénzt lehet azzal nyerni, hogy a törökök és nem a magyarok kerülnek a legjobb harmadik helyre a legvégső összevetésnél.

A kazahok 2009 novembere óta nem nyertek selejtezőt idegenben, akkor az örményeket verték idegenben, 1-0-ra, Osztyapenko góljával.

Mindkét országnak tét nélküli meccs volt már, pontosan olyan, mint a mostani lett–kazah.

A kazahok idegenben 

Vicces, ha szeptember elején Izland nem döntetlennel, hanem a kazahok legyőzésével jut ki az Eb-re, már nem kellene számolgatni, ez a cikk sem íródott volna meg.

A lettek 5 döntetlennel - török otthon és idegenben, kazah, Izland és a csehek idegenben - állnak a csoportban. Vagyis hazai pályán, amikor tervszerű támadásokat kellene vezetni, nem túl jók, bár most nagyon fogadkoznak, hogy a csoport utolsó helyezettje ellen eljön az idejük és nyernek.  

Az előző sorozatban, vagyis a 2014-es vb előtt amúgy a lettek kétszer nyertek, egyszer Liechtensteint, egyszer pedig a litvánokat verték, akkor éppen László Csaba volt a litvánok kapitánya.

A lettekkel egyébként majd a következő vb-selejtező sorozatban együtt leszünk. 

A letteknél két, BL-főtáblán szereplő játékos van, ez pontosan kettővel több, mint ahány magyar. A védő, Kaspars Dubra a BATE alkalmazottja, míg Aleksanders Cauna a CSZKA Moszkva középpályása. Négy lengyelországi légiósuk van, Vanins kapus pedig Vanczák Vilmos és Mervó Bence csapattársa a svájci Sionnál.

Mivel az Asztana is a BL főtábláján van, a kazah válogatottnak öt játékost adnak. Bár meglepetés, hogy a hollandok elleni szombati elveszített meccsen (1-2) egyikük sem kezdett.

Rovatok