Index Vakbarát Hírportál

Fiatalon szokni kell a nagy veréseket

2015. október 15., csütörtök 21:05

A keddi 3-2-es vereség után a szlovákok Szencen 5-1-re verték a magyarokat.

"Az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, motiváltabbak voltak, agresszívebben futballoztak, ennek eredményeképpen már a szünetre eldöntötték a mérkőzést" - mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

"A második félidőre rendeztük a sorokat, összeszedettebbek voltunk, vezettünk veszélyes támadásokat, és úgy tűnt, szorosabbá tudjuk tenni a meccset, de ehelyett a hajrában kapott két góllal nagy különbségű lett a hazaiak győzelme. Nem foghatjuk külső körülményekre az eredményt, ezen a mérkőzésen nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát, az Eb-selejtezők előtt álló szlovákokon pedig látszott, hogy élesek, motiváltak, és teljesen megérdemelten nyertek" - összegzett az edző.

Ezt a korosztályt már az államilag támogatott akadémiák legféltettebb kincsei alkotják. Már az első selejtezőből nem tudtak továbbjutni, tehát a legjobb 28 között sem vagyunk ott. A szlovákok a felnőtteknél az ukránokat előzve jutottak ki az Eb-re, a címvédő spanyolokat le is győzték.

Egyre inkább beláthatjuk, illúzió, hogy a fiatalok jók.

Szlovákia-Magyarország 5-1 (3-0)

Magyarország: Gyollai Dániel (Tóth Balázs, 46.) - Szivacski Donát (Ayrton de Oliveira, 62.), Czingráber Máté, Tóth Bence, Beke Zsolt (Fodor Ákos, 33.) - Vogyicska Bálint (Katona Máté, 81.), Pávkovics Bence (Rózsahegyi Dominik, 65.) - Murka Benedek (Demeter Nándor, 81.), Szabó Bence, Korozmán Kevin - Popov Patrik

Akit érdekel, hogy alakult ki a különbség, ide kattintva minden információt begyűjthet.

Rovatok