Index Vakbarát Hírportál

Storck: Nem értem a zúgolódást, ide profi segítők kellenek

2015. október 29., csütörtök 10:11

Nehéz feladatnak tartotta a válogatott irányításának átvételét Bernd Storck, mert amikor egy csapatnak megy a játék, nem fogadják jól a változást, előtte pedig Dárdai Pállal jól játszott a magyar csapat, még úgy is, hogy csak reagálni tud, kezdeményezni nem a válogatott.

Erről a Digi Sport Reggeli Start műsorában beszélt a szövetségi kapitány, aki változtatni szeretne a csapat játékán, azt akarja, hogy egyre többet irányítsuk a játékot, de ehhez jobb játékosok kellenek majd. A görögök elleni utolsó Eb-selejtező második félidejében pont azt tesztelte, hogyan fest az összkép, amikor nem kell azonnal visszaállniuk a játékosoknak védekezésre, és ez rá is mutatott a hiányosságokra.

A norvégok elleni pótselejtezőt viszont hatalmas sikernek tartja a magyar futball számára. Norvégiát nem látja olyan erős ellenfélnek, mint azt a Romániát, amellyel két döntetlent játszottunk a csoportkörben. A norvégok jól szervezett futball játszanak, de ellentámadásokkal lehet ellenük esélyünk, a cél pedig az, hogy gólt lőjünk Oslóban az első meccsen.

Storck nem árult el neveket, de annyit mondott, hogy egy-két posztot leszámítva már összeállt a fejében a kezdőcsapat a november 12-i pótselejtezőre. A sikerhez viszont az is kell majd, hogy idegenben és itthon különböző játékra is képes legyen a válogatott.

A szerdán kihirdetett bő keret kapcsán nem beszélt szívesen, Tőzsér Dániel mellőzéséről semmit nem mondott, míg a visszakerülő Szalai Ádámról is csak annyit, hogy mivel nagyszerű csapatjátékos, sokat segít a védekezésben, és visszanyerte az önbizalmát azzal, hogy újra játszik a Hoffenheimben, sok pluszt adhat a válogatottnak.

Profi stáb kell

Szombathy Pál műsorában az válogatott mellé kinevezett új segítőkről is beszélt. „Nem értem ezt a felzúdulást. Számomra az elejétől kezdve világos volt, hogy ha pótselejtezőt játszunk, profi stáb kell, mert eddig egyedül csináltam mindent” – mondta Storck, aki kiemelte, hogy az eddigi segítői csak részmunkaidőben voltak a válogatott mellett, míg Andreas Möllerék mindennap vele dolgoznak.

A magyar futballközegről is említést tett: a legutóbbi erőfelmérőre a 12 NB I.-es csapatból csak 3 küldte el a játékosait, a közös munkát tehát nem minden klubnál szorgalmazzák itthon, így pedig nehéz az előrelépés, de ezen változtatni akar.

Rovatok