Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Ez a legjobb Bayernem

2015. november 5., csütörtök 20:43

Az Arsenal szerdai 5-1-es legyőzése után Pep Guardiola érthető elégedettséggel nyilatkozott a Bayern Münchenről, noha kiemelte, a második félidőben már voltak hibák, mert négy kontraesélyük volt, ő többet szeretett volna, ebben feltétlenül javulniuk kell a jövőben.

„Ha meglehet az esélye, hogy 100 százalékban nálunk legyen a labda, akkor arra kell törekedni” - jelölte meg a munkamániás tréner, milyen vágyai vannak még.

Határozott igennel felelt, amikor azt kérdezték, hogy ez a legjobb Bayern-e, amióta ő a vezetőedző.

Kifejtette, hogy az előző két bajnoki cím még inkább elődje, a triplázással elköszönő Jupp Heynckes munkáját dicséri, a mostani igazolások, és a mostani lendület viszont már neki tulajdonítható.

Coman, Vidal - mindketten a Juventust hagyták el - és Douglas Costa (az ukrán Sahtarból jött) érkezése és beépítése jól sikerült szerinte. Úgy véli, minden játékos tisztában van azzal, hogy jól kell játszania, különben kénytelen átadnia a helyét a konkurensnek, aki legalább annyira kimagasló tudású a posztján.

„Az emberek mindig gyors sikereket szeretnének látni, hogy tíz emberrel megszálljuk a tizenhatost, és folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfelet. Nekem is ez a célom, de mostanra ismertük meg annyira egymást, hogy még jobban tegyük a dolgunkat. Idén még jobban tudjuk mit szeretnénk, és mit akarunk, ez az év a legjobb.”

A két előző BL-szezonban a későbbi győztes Real Madrid valamint a Barcelona megállította a bajorokat az elődöntőben, most értelemszerűen a milánói döntőt szeretnék elérni, ott pedig nyerni.

„Nem vagyok felhatalmazva rá, hogy erről beszéljek” - válaszolta, amikor a szerződés-hosszabbításáról faggatták a ZDF stúdiójában. A szezon végén lejár ugyanis a három éves megállapodása, és folyamatosan előkerülő pletyka, hogy a Manchester City szívesen látná a kispadon.  

Philipp Lahm csapatkapitány nem tudja, miért így felelt, holott a csapat egyértelmű óhaja, folytassák az együtt megkezdett munkát, kiváló ugyanis a kapcsolat, hisznek benne.

A Bayern a legutóbbi öt hazai meccséből négyszer ötöt vágott (Wolfsburg, Dortmund, Dinamo Zágráb, Arsenal) egyszer pedig, a Kölnnek négyet.

Rovatok