Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid kiáll a zsarolással vádolt Benzema mellett

2015. november 6., péntek 08:36

A Real Madrid-elnök Florentino Perez találkozott Karim Benzemával csütörtökön, miután a francia hatóságok vádat emeltek ellene a nyáron kirobbant zsarolási ügy miatt.

A klub közleménye szerint Perez a támogatásáról akarta biztosítani a csatárt, és az is érdekelte, hogy hogyan viseli a helyzetet. A klub az elmúlt hat év alapján egy profi mentalitású játékosként ismerték meg, írják. A Marca szerint Benzema azt mondta az elnöknek, hogy ártatlan, és szeretne a hétvégén a Sevilla ellen pályára lépni. Utóbbiról inkább az orvosi stáb dönthet, mivel a játékos nem százszázalékos, mindenesetre Benzemának az jó hír, hogy a Real a jelek szerint nem akarja megszakítani vele a kapcsolatot. 

A szerepét ugyan elismerte az ügyben csütörtökön, ám valószínűleg továbbra is azt állítja, hogy csak figyelmeztetni akarta Valbuenát a felvételről. 

A klub a közleményében arról is írt, hogy a francia csatár elkezdte az edzéseket, de a labdás gyakorlatokban még nem vett részt. 

Ellenben a francia válogatottnál már bajban lehet a Benzema, akit azzal vádoltak meg, hogy gyerekkori barátai megbízásából megzsarolta Mathieu Valbuenát egy szexvideóval. Didier Deschamps keretébe nem került be, de a sérülés miatt, és kimaradt Mathieu Valbuena is, róla azt mondta a szövetségi kapitány, nincs olyan lelki állapotban, hogy játszani tudjon a csapatban. 

A Thelocal.fr szerint szinte elképzelhetetlen, hogy ők ketten mostantól egyszerre szerepeljenek a válogatottban, és ugyan Valbuena nem volt mostanában állandó kezdő, mint Benzema, de ettől még rendszeres kerettag. 

Rovatok