Index Vakbarát Hírportál

Storck úr szemét csak dicsérni tudom

2015. november 13., péntek 12:53 | aznap frissítve

Már reggel hétkor csengett a telefonom, Lengyelországból kerestek, és gratuláltak Laci kimagasló játékához, góljához. Természetesen egy lengyel klubvezető volt, aki a leggyorsabb szeretett volna lenni, mert ennek üzenete van a szakmánkban

– mondta az Indexnek a Németországban élő Nagy Mihály futballmenedzser, aki Kleinheisler László ügynöke.

Ezzel csak érzékeltetni szerette volna, hogy a norvégoknak lőtt gól után mennyire megnövekedett az érdeklődés a középpályás iránt. Jól mutatja azt is, hogy a futballban dolgozók mennyire figyelik az ilyen felfokozott hangulatú meccseket.

Nagy felesége lengyel, ezért tökéletesen beszéli a nyelvet, ő közvetítette Lovrencsics Gergőt a Lech Poznańhoz például. A Lech tavaly megnyerte a bajnokságot, Lovrencsics után pedig német klubok is érdeklődnek.

A nyáron volt esély arra, hogy Kleinheisler is abban a ligában folytathassa, de az üzlet nem jött össze.

Nagy nem szeretett volna visszatekinteni a múltba, mert szerinte nem jött el az idő, hogy arról beszéljenek, miért került ki a Videoton keretéből, és miért kötött ki az NB III.-ban. Sértegetni pedig pláne nem szeretne senkit, mert az nem visz előre, hisz a tisztelet erejében.

Inkább köszönetet szeretne mondani azoknak, akik eljuttatták idáig. Azoknak, akik focizni tanították a felcsúti akadémián, és azoknak, akik úgy gondolják, értékes, nagy téthelyzetben is jól teljesítő játékos.

Azon ugyanakkor szerinte érdemes elgondolkodni, hogy ha egy játékost ilyen helyzetbe kényszerítenek, miért nem kap segítséget senkitől. Nem lenne hátrányos, ha lenne az ilyen esetekre megfelelő szabályozás. Bár szerinte a büntetés nem megfelelő megoldás.

„Laci megmutatta, hogy megérdemli a bizalmat. Mérhetetlen hit és akarat van benne. De az alázatot is kiemelhetném.

A német szem, Storck úr szeme észrevette a benne lévő dinamikát, hogy képes a hirtelen ritmusváltásokra, észrevették a kétlábasságát, hogy győztes alkat, aki mindent megtesz a sikerért. A sikert pedig megfelelő szerénységgel kezeli. Ezekkel a tulajdonságokkal több a többieknél.

A modern szemléletnek megfelelő, jó játékos, akiből külföldön még többet képesek kihozni. Mentálisan is erősnek gondolom a légiós életre, ami egy igen fontos szempont.”

Hízelgő, hogy az egyik legjobb játékosnak nevezték, és külön öröm, hogy Andy Möller tetszését is azonnal elnyerte. A német szakember értékítélete csak megerősítette abban, hogy helyes következtetéseket von le a jelenlegi futballból, ami neki tetszik, az a neves edzőknek is, így könnyebben tud érvényesülni a piacon.

Nagy a jövőről annyit mondott, hogy külföldön képzeli el a játékosa, a Slask Wroclaw már a nyáron szívesen leigazolta volna.

A menedzser abban reménykedik, hogy kapnak egy kölcsönösen elfogadható ajánlatot, ami a klub tetszését is elnyeri, és Kleinheisler továbbfejlődik, mert akár már januárban válthat.

A játékos szerződése egyébként nyáron jár le, és mivel semmiképp sem akart hosszabbítani – a pénzkérdésig el sem jutottak –, ezért lett fekete bárány, ezért küldték a tartalékokhoz. Sőt, még a bajnoki címmel járó bankettre sem hívták meg.

A Videoton honlapján a meccs előtt megszólalt Kovács és Lang is – előbbi nem játszott, utóbbi igen –, a gólszerző véleményére viszont nem voltak kíváncsiak. 

A norvég sajtó is nyomoz Kleinheisler után

A norvég újságírók miután nem ismerték Kleinheisler Lászlót, felcsörgették az országban élő Kovács Pétert. A régebbi magyar válogatott csatár azonban nem tudott róla pluszinformációkat adni, és bevallotta, sohasem látta játszani, neki is meglepetés volt a lendülete és az ereje.

Rovatok