Index Vakbarát Hírportál

Az első Eb-meccsen a norvégnál gyengébb csapat is jöhet

2015. november 17., kedd 23:44

Kedd este az ukránok, valamint a svédek továbbjutásával teljessé vált a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye. Az már hétfőn eldőlt a bosnyákok kiesésével, hogy a magyarok a harmadik kalapból várják a december 12-i sorsolást.

Naponta három meccset rendeznek Franciaországban. A hat csoportból a négy legjobb harmadik is továbbmegy a nyolcaddöntőbe.

Aki a harmadik kalapból indul, először a negyedik kalapos riválissal találkozik, majd a legerősebbel, végül a kiemelési rangsor második helyezettjével. Legalábbis, ha ezt a sorrendet így értelmezzük.

Ha az UEFA viszont ad egy másik számot a résztvevőknek a kalapoktól függetlenül, akkor minden változik. Így még az is lehet, hogy a mieink a négyes számot kapják, míg a legerősebb az egyest, akkor rögtön az első meccsen a legjobbal kell mérkőzni. 

Ahogy a pótselejtezők sorsolásánál, valószínűleg ezúttal is mindenki a magyarokat szeretné kapni a harmadik kalapból. 

A pótselejtezőkből egyébként csak Bernd Storck válogatottja ment tovább kettős győzelemmel.

A magyar játékosok iránt alighanem már a figyelemre méltó dupla győzelemmel megemelkedett a kereslet, hiszen egyre több átigazolási pletyka érkezik.

A Laziót Guzmiccsal hozták össze, Nagy Ádám a Bursaspor figyelmét keltette fel, Kleinheisler menedzsere pedig már arró számolt be, hogy az Oslóban lőtt gólja után egy lengyel klubvezér telefonált neki már kora reggel.

Az első kalapból kiszorult Olaszország, amelyik csoportba őket sorolják, gyaníthatóan az lesz a legerősebb csoport. Bár a horvátok is rendkívül erősek, a svájciakkal pedig együtt vagyunk a vb-selejtezőben.

A negyedik kalapban az északírek és az albánok abszolút a mi súlycsoportunk, míg a törökök és az írek erősebbnek látszanak. Izland Hollandiát kétszer is verte, a hollandok a legnagyobb hiányzók.

Rovatok