Index Vakbarát Hírportál

Storck: Nem szeretnék három meccs után összepakolni

2015. december 5., szombat 10:31

A magyar futballválogatott edzője,  interjúban a Nemzeti Sportnak beszélt a magyar labdarúgásról, amely szerinte visszatért a világtérképre, túlértékelni azonban nem szabad a mostani rangsort, amely szerint a világ 20. legjobb válogatottja a magyar lenne.

Még ma is meg-megállítják az utcán a szurkolók, a magyarok lelkesek és derűlátók szerinte. Ugyanakkor a válogatott sikere nem húzta magával a bajnokságot, a lelátók továbbra is szinte üresek, amiről azt mondta a lapnak, hogy a „nézők visszacsábításáért tenni kell”.

A sportág fejlődik Magyarországon, állapította meg Storck, aki a nagy téli szünetről is beszélt, szerinte az MLSZ-nek változtatnia kellene, decemberben tovább tarthana a bajnokság, és február közepe előtt kezdődhetne a tavaszi szezon. Ehhez persze stadionfejlesztésre van szükség, hogy fűthető legyen az összes pálya.

Télen újabb fiatalokat néz meg, akik akár meghívást is kaphatnak majd a jövő évi Eb-keretbe, de neveket nem árult el. Hogy kiket szeretne elkerülni a sorsolásnál: a németeket, a spanyolokat és a franciákat, és győzelemre is készül, mert 

nem szeretnék három meccs után összecsomagolni és hazajönni.

 

Rovatok