Index Vakbarát Hírportál

A francia szövetség kitiltotta Benzemát a válogatottból

2015. december 10., csütörtök 16:27

Csütörtökön hivatalosan is bejelentette a Francia Labdarúgó Szövetség, hogy eltiltotta a válogatott csapattól Karim Benzemát, a Real Madrid szexvideós zsarolási ügybe került csatárát.

Ezt Noel Le Graet, a szövetség elnöke jelentette be, aki azt is közölte, hogy Didier Deschamps, a válogatott szövetségi kapitánya elfogadta a döntést, de már a franciák két legutóbbi mérkőzésére sem hívta be a két érintettet. Az eltiltás jelenleg márciusig, a francia válogatott következő szerepléséig tart, de ha addig újabb, Benzemára terhelő bizonyítékok derülnek ki, akár a 2016-os, franciaországi Eb-ről is lemaradhat a játékos, de akkor is meghosszabbítják, ha addig nem zárul le teljesen a nyomozás – tehát ideális esetben egy meccset sem kell kihagynia.

Le Graet, aki szívszorítónak nevezte a döntést, hozzátette, hogy reméli, a két játékos minél hamarabb rendezi az ügyet, kezet fognak, és mindketten pályán lehetnek a következő mérkőzésen.

Karim Benzema korábban elismerte, hogy valóban beszélt válogatottbeli csapattársával, Mathieu Valbuenával az ügyről, de tagadta, hogy nyomást helyezett volna rá, hogy a róla készült szexvideóért cserébe 150 ezer eurót fizessen Benzema gyerekkori barátainak.

Rovatok