Index Vakbarát Hírportál

Nem ússza meg a Real Benítez bakiját

2015. december 10., csütörtök 21:06

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) csütörtökön elutasította a Real Madrid fellebbezését, így érvényben marad a fővárosi együttes kizárása a Király Kupából. A csapatot azért szankcionálták, mert múlt szerdán Rafa Benítez úgy küldte a pályára a Cadiz ellen Gyenyisz Cserisevet, hogy az orosz szélső még az előző szezonban összegyűjtött három sárga lapja miatt el volt tiltva

A 24 éves orosz szélső ráadásul még gólt is lőtt a 3-1-re megnyert mérkőzésen, majd a szünetben gyorsan lecserélték, de hiába. A közönség egyébként az első félidőben azt énekelte, hogy "Nézd a Twittert, Nézd a Twittert", hiszen ott már terjedt a jogosulatlan pályára lépés.

A Real Madrid azzal védekezett, hogy a klubnál senki nem volt tisztában az eltiltással, ám az RFEF szerint tudniuk kellett volna róla, így a kizárás mellett közel hatezer eurós (1,9 millió forintos) büntetést is kiszabott az együttesre. Benítez mentségére legyen mondva, Cserisev nem a Real mezében gyűjtötte be a lapokat, hiszen tavaly még a Villarealban szereplő kölcsönjátékosként.

A Király Kupa hiába csak a harmadik számú sorozat a BL és a Liga mögött, és hiába játszik mindig a B-csapat, a Real nem áll meg: a spanyol kormány sporttal kapcsolatos ügyekért felelős fegyelmi bizottságához fordul.

A Real Madrid és a Cadiz párharcának visszavágóját jövő szerdán játszanák Madridban, ha a pénteken ülésező kormánybizottság nem menti fel a fővárosi csapatot, akkor ez a meccs elmarad.

Rovatok