Index Vakbarát Hírportál

Tényleg Mourinho volt a Chelsea baja: 15 perc alatt sokkolták a Sunderlandet

2015. december 19., szombat 16:23

Látványos játékkal indult az újabb José Mourinho utáni korszak a Chelsea-nél, amely szombaton a Sunderlandet fogadta a portugál edző kirúgása után. A londoni csapatnak öt perc kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen a kiesőhelyen álló csapat ellen: Branislav Ivanovic Willian szögletéből fejelt a kapuba rögtön az elején.

Az újabb gólra sem kellett sokat várni, Pedro már az első negyedóra vége előtt 2-0-ra növelte csapata előnyét, de a második gól után is folyamatos támadásban maradt a Chelsea.

A második félidőben a Willian által kiharcolt büntetőből Oscar növelte háromra az előnyt, majd Borini szépített 3-1-re. 

A hazai csapat kispadjára szombaton nevezték ki a szezon végéig Guus Hiddinket, de a Sunderland ellen még nem ő, hanem a Steve Holland irányította a csapatot, a holland szakember a csapat korábbi játékosa, Didier Drogba, illetve a tulajdonos Roman Abramovics társaságában nézte a lelátóról a mérkőzést.

Van Gaal lesz a következő?

A szombat délután rendezett meccseken az első helyen álló Leicester City többek között Riyad Mahrez két büntetőgóljával 3-1-re verte idegenben az Evertont, vagyis a vasárnapi Arsenal-Manchester City rangadó végeredményétől függetlenül továbbra is vezeti majd a Premier League-t.

A Manchester United viszont nagyot botlott, Louis van Gaal csapata otthon kapott ki 2-1-re az éppen csak nem kieső Norwich Citytől, és mivel a Tottenham nyert a Southampton ellen, lecsúsztak az ötödik helyre.

A Premier League szombati eredményei

Chelsea-Sunderland 3-1

Everton-Leicester City 2-3

Manchester United-Norwich City 1-2

Southampton-Tottenham Hotspur 0-2

Stoke City-Crystal Palace 1-2

West Bromwich Albion-Bournemouth 1-2

Rovatok