Index Vakbarát Hírportál

Bayern-edzőt csinálhat Ancelottiból Mourinho

2015. december 19., szombat 11:10

Őrült találgatás indult be José Mourinho kirúgásával, a Chelsea-nél megüresedett poszt ugyanis annyira kell mindenkinek, hogy jövő nyáron elképesztő mozgás lehet az edzők között.

A pletykák között a legbiztosabbnak az tűnik, hogy a jelenleg a Bayern Münchent vezető Pep Guardiola kerül majd jövő nyáron a Chelsea-hez (vagy a Manchester Cityhez?), amit az idény végéig – már hivatalosan is – Guus Hiddink irányít megbízott edzőként. Csakhogy ezzel a szintén sokak által vágyott Bayern-kispad üresedik meg, a németek pedig nem szeretnének semmit a véletlenre bízni, és egyes források szerint már el is kezdték az egyezkedést Carlo Ancelottival.

Guardiola szerződése júniusban jár le, és a német lapok azt várják, hogy a szombati, Hannover elleni meccs után jelentheti be távozását. Amint ez megtörténik, a Bayern bejelentheti Ancelotti érkezését. Az olasz edző nyár óta, amióta kirúgta a Real Madrid, pihenőn van.

Az persze kérdéses, hogy Guardiola a Chelsea vagy a Manchester City ajánlatát fogadja-e el – ha utóbbit, a Chelsea-poszt miatt még nagyobb mozgás várható.

Közben viszont már az a pletyka is felröppent, hogy José Mourinho órákkal a chelsea-s kirúgása után felvette a kapcsolatot a Manchester Uniteddel, hogy átvenné a holland Louis van Gaal helyét. A United-edző egyébként maga is elismerte, hogy veszélyben lehet a pozíciója, azt mondta, könnyen lehet belőle az új Mourinho, igaz, a United jobban áll, mint a Chelsea, hiszen ők a negyedikek, bár a Chelsea még bent van a BL-ben (a PSG ellen folytatják), míg a Manchester United a dán Midtjylland ellen folytathatja a szereplést az Európa Ligában.

A legvadabb pletykát viszont az Express hozta le: szerintük nem kizárt, hogy az angol válogatott mellé kerülhet a nyári Európa-bajnokság után. A lap ezt azzal támasztja alá, hogy a portugál korábban kijelentette, később dolgozna válogatott mellett (bár alighanem ő a portugálra gondolt), illetve az angol futballszövetség a Mourinho szabaddá válásával megvárná az Eb-t, hogy hosszabbítsanak-e a mostani szövetségi kapitány Roy Hodgsonnal.

Rovatok