Index Vakbarát Hírportál

A ManUnited A terve, Mourinho nélkül

2015. december 22., kedd 11:02

A The Sun és az ESPN is úgy tudja, José Mourinhóval már felvette a kapcsolatot a Manchester United, hogy ő legyen Louis van Gaal utódja a csapat kispadján. A holland edzővel hat meccse nem nyer a ManU, utóbbi három találkozóját el is veszítette, kiesett a Bajnokok Ligájából is.

A Guardian is megerősítette, a Unitednél Mourinhón gondolkoznak, de tartanak a portugál balhéitól. Bulvárlapok szerint viszont már meg is állapodtak, Mourinhónak négy-ötéves szerződést adnak, olyan feltételekkel, amit Van Gaal kapott, vagyis nagyjából feleannyit fog keresni, mint a Chelsea-nél, mintegy hatmillió fontot. De nem érdekli, mert álma, hogy a Manchester Unitedet edzhesse.

Ezzel szemben a SkySports futballszakértői állítják, a padot Ryan Giggs kapja meg, Van Gaal jelenlegi segítője, az egyesület egyik legnagyobb futballistája. Így is tervezték, csaképp a csere három helyett már másfél év után megtörténhet.

Greame Souness, a Liverpool korábbi klasszisa és Jan-Age Fjortoft, a Sheffield Wednesday és a Middlesbrough volt játékosa Giggsre szavaz, és egyetért velük Jamie Carragher vezető Sky-szakértő is.

Fjortoft konkrétan ki is twittelte:

Sok emberrel beszéltem, úgy tudom, Van Gaal megy, Giggs jön, és még karácsony előtt megtörténhet a váltás.

Van Gaal állítólag két meccs menekülőutat kapott, ha nem győz Stoke-ban 26-án, majd nem veri meg otthon a Chelsea-t 28-án, mennie kell. Azt már ő is elismerte, hogy a bizalom folyamatosan csökken a vezetők részéről vele szemben, és tart tőle, meneszthetik.

Ő korábban mindig arról beszélt, Giggs az utódja, és ha ő lelép, a walesi kapja meg a csapatot.

Persze úgy tervezte, ez 2017 nyarán történik meg.

Carragher - szintén Liverpool-legenda - szerint 

Mourinho gyors kinevezése kétségbeesett döntés lenne,

amit leginkább az motiválhat, hogy Pep Guardiola a nagy ellenfél Manchester Cityhez tart: "úgy éreznék, hogy lemaradnak, ha nem Mourinhót hozzák".

Kit választana?

  • 6807
    Giggs
  • 2368
    Mourinho
  • 765
    Maradjon Van Gaal

Giggs 42 éves, tavaly nyáron vonult vissza a ManUnitedtől, amiben teljes karrierjét töltötte. A 2013-14-es szezon végén, David Moyes kirúgása után négy bajnokira már beugrott a padra, két meccset megnyert, egyet ikszelt, egyet elveszített.

A drukkerek támogatnák, viszont a MU mostani helyzetében, mivel két és fél éve szenvednek, nem nyertek semmit, nincsenek ott a BL-ben sem, és a csapat játéka csapnivaló, már Mourinhónak és a várt gyors sikereinek is lennének pártolói a szurkolók között.

Rovatok