Index Vakbarát Hírportál

Majdnem KO-zták Messit 500. barcás meccsén, de így is góllal ünnepelt

2015. december 30., szerda 21:34

Alaposan ráijesztett Lionel Messi a Barcelona szurkolóira, hiszen a Real Betis elleni bajnoki 29. percében nagyon csúnyán ütközött annak kapusával, Antonio Adánnal. Az argentin sztárt rövid ideig ápolni is kellett a vállára-fejére kapott ütés után, de az legalább vigasztalhatta, hogy büntetőt kaptak az esetért.

A tizenegyeshez így nem is ő, hanem Neymar állt oda, de a lövés pillanatában megcsúszott, és csak a felső lécre vágta a labdát, igaz, még így is jobban járt, mint a korábban a Real Sociedad ellen pocsék büntetőt lövő Cristiano Ronaldo. A kipattanóra a Betis-védő Heiko Westermann reagált leggyorsabban, de szerencsétlenül ült bele, és mentés helyett öngólt szerzett.

Messi azért már az első félidőben megmutatta, hogy meg sem kottyant neki a kapussal történt ütközés, és egy Neymarral villámgyorsan végigvitt akció végén könnyedén passzolt a kapuba, 2-0-ra növelve csapata előnyét négy perccel az öngól után.

A második félidőt egy újabb gyors góllal kezdte a Barcelona, a 3-0-t az MSN-csatársor harmadik ragja, Luis Suárez lőtte meg. Az uruguayi góljával egyébként a Barcelona a 2015-ös naptári évben 179 gólig jutott, amivel megelőzte a Real Madrid 2014-es, 178 gólos rekordját.

Suárez gólja után Messi kétszer is szabadrúgásból veszélyeztetett, az elsőt Adán tolta fölé a léc alól, a második pedig a kapufán csattant, mindkettőnél centiken múlt csak az újabb gól. Neki ugyan nem, de Suáreznek összejött a duplázás, amikor a hajrában Neymar elképesztő sarkazása után már csak a kapuba kellett passzolnia, ezzel be is állította a 4-0-s végeredményt.

A spanyol bajnokság első három helyezettje közül mind nyert, a Barcelona mellett az Atlético Madrid idegenben győzte le 2-0-ra a Rayo Vallecanót, míg a Real Madrid otthon verte 3-1-re a Real Sociedadot. A bajnokságot így továbbra is a Barcelona vezeti – nekik és az Atléticonak is 38 pontja van, de a katalánok eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

Rovatok