Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Az angol szél határozza meg a taktikámat

2016. január 2., szombat 10:12

Jürgen Klopp októberben a Liverpool edzője lett, valamekkora sikereket ért el csapatával, de azt nem lehet mondani, hogy csúcsra járatta volna. Ennek az egyik oka az, amiről két angol bármikor beszélni tud a teát kavargatva: az időjárás.

„Az angol játék nem gyorsabb, mint a német. Talán pár sprinttel több van. Amiért különbözik a futballstílus, annak részben az időjárás az oka. A szél elég extrém tud lenni Angliában. Ehhez nem szoktunk hozzá Németországban. A Stoke City első gólja a Manchester United ellen tökéletes példája volt annak, hogy mit okoz az extrém szél. Azoknak a játékosoknak, akik nem az Egyesült Királyságból származnak, hozzá kell szokniuk a szélhez" – idézte Kloppot a Bild.

„Mindent összevetve, a futballstílusomat hozzá kell igazítani ehhez. Gyakran arra kényszerülünk, hogy egyszerűsítsük a dolgokat. Sokkal több párharc van a labdákért. Ez teszi jóval intenzívebbé az egész játékot" – magyarázta Klopp, aki ilyet azért nem élt még át.

A Liverpool-edző a játékvezetésre is kitért, az angol bírók éppen a párharcok miatt többet engednek a németeknél, de a brutalitás a Premier League-ben is elfogadhatatlan.

A Liverpool szombaton 13.45-kor játszik idegenben a West Ham Unitednél.

Rovatok