Index Vakbarát Hírportál

Zidane vs. Luis Enrique, 13 évvel később

2016. január 5., kedd 09:53

Zinedine Zidane kinevezésével egy régi rivalizálás újulhat meg a következő hónapokban, legalábbis a Real új edzőjének és a Barca-tréner Luis Enriquének nem túl baráti múltja van játékosként.

Ahogy az alábbi felvételek bizonyítják, a 2002-2003-as idény madridi Clasicóján volt egy kis nézeteltérés közöttük. Zidane könyöke Puyol arcával találkozott, amit Luis Enrique szóvá tett a franciánál, akit ugye közismerten nem volt nehéz felheccelni, így a maga módján reagált a spanyolnak: az arcába nyomta a kezét, mire az még tovább folytatta a szövegelést.

Zidane-t megfékezték a csapattársai, olyan régimódi futballbalhé volt, mert ugye manapság Luis Enrique helyében szinte az összes műmájer összeesett volna, de neki eszébe nem jutott kamuzni. Csak beszélni, nagy provokátor volt játékosként. Edzőként sokkal nyugodtabb, felnőtt, a kispadon semmi balhéja nem akadt eddig. Hamarosan kiderül, Zidane karaktere mennyit fejlődött, mióta nem játszik.

Zidane VS Luis Enrique 2003

Azokban az időkben a Real sokkal jobb volt a Barcánál, abban a szezonban is bajnok lett, míg a katalánok elég mély gödörben voltak.

A Zidane-Luis Enrique-párharc márciusban folytatódhat, akkor lesz a Barcelona-Real Madrid bajnoki, majd akár a Bajnokok Ligájában is összefuthatnak.

Rovatok