Index Vakbarát Hírportál

Guardiola bocsánatot kért, hogy a frászt hozta Anglia edzőire

2016. január 12., kedd 10:34

Pep Guardiola decemberben váratlanul bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Bayern Münchent, és Angliában folytatja karrierjét. A jövője szempontjából szóba jöhető klubok viszonylag nagy száma miatt azonnal hatalmas találgatás indult meg, kivel szerződhet, hiszen a Chelsea mélyponton van, ki is rúgták José Mourinhót a klubtól, a Manchester Uniteddel kiábrándító futballt játszató Louis van Gaal helyzete sem stabil, és a Manchester Cityre is változás vár, ha az idén sem sikerül semmit sem nyerniük.

Guardiola bocsánatot kért azoktól, akiknek a terve idő előtti felfedése kellemetlenséget okozott, és a bejelentés óta azzal is szembe kell nézniük, hogy a munkájuk a klubnál véget érhet, és ő érkezhet a helyükre.

Sajnálom. Edzőként és futballistaként is tiszteltem a társaimat, ezért elnézést, nem ez volt a célom

– mondta.

A 44 éves szakvezető Katarban tartott sajtótájékoztatót, ahova a Bayernnel edzőtáborozni érkezett. Mint mondta, addig nem árulja el, melyik klubról van szó, amíg a szerződést alá nem írják, és a játékosaival sem beszélt még a távozásáról.

Guardiola azt is mondta, őt nem a trófeák, a címek érdeklik, hanem a játék, amit a csapatai játszanak.

Jobban szeretném, ha inkább a meccsekre emlékeznének velem kapcsolatban, mint a címekre, amit nyertem. A címek semmit sem jelentenek, a számok unalmasak. Amikor 4, vagy 5-0-ra nyerünk, és a szurkolók boldogok, az a legnagyobb ajándék nekem. 

Guardiola hétfőn a katari program miatt nem is volt jelen az Aranylabda-átadón, ahol Luis Enrique lett 2015-ös év edzője, míg Guardiola a második. 

Rovatok