Index Vakbarát Hírportál

Mourinho felrobbantaná a Manchester Unitedet

2016. január 24., vasárnap 10:21

A Sunday Independent szerint José Mourinho hat oldalas levelet küldött a Manchester Unitednek, amelyben kifejti, hogyan tudná kihúzni őket abból a helyzetből, amibe Ferguson óta, és most Van Gaallal kerültek. Mourinho menedzsere abszurdnak nevezte, hogy ilyet tett volna a portugál menedzser.

José Mourinho másodszorra is kénytelen volt otthagyni a Chelsea kispadját, legutóbb decemberben rúgták ki, mert a londoni csapat történelmi mélypontra került, és Mourinho azóta újabb ajánlatra vár, de a jelek szerint nem csak otthon ülve, hanem aktív munkakeresésben van. Az angol sajtó bombasztorija szerint a portugál megpróbálja kifúrni a Manchester United jelenlegi menedzserét Louis van Gaalt, akinek szintén rosszul áll a szénája.

A Manchester United vergődik, egyre biztosabb, hogy a holland a nyáron kénytelen lesz távozni, amit erősít a szombati vereségük a Southampton ellen (1-0), ami után kifütyülték a csapatot. De nem is a vereség a lényeg, hanem az, hogy az United játékával már senki nem elégedett, a szurkolók szerint a mostani MU leginkább unalmas.

A lap úgy tudja, hogy Mourinho menedzsere, Jorge Mendes már felvette a kapcsolatot a MU-menedzsmenttel, és Mourinho álmai netovábbjának nevezte a manchesteri kispadot. És itt most vissza is lépünk eggyel, mert az nem igaz, hogy megpróbálja kifúrni Van Gaalt, akivel a Barcelonánál együtt dolgoztak, és aki a hírek szerint Mourinho mélyen tisztel, de feltehetően ő is a távozására spekulál.

Ki a következő?

Ha van ilyen levél, annak a megszületésében az is közrejátszhatott, hogy Pep Guardiola és a Manchester United vezetősége Párizsban találkozott a héten, és arról tárgyaltak, hogy a szezon végén a Bayerntől távozó Guardiola átvehetné a csapatot.

A lap szerint Mourinho egyszer már szóba került a Manchester Unitednél, amikor Ferguson visszavonult, de kisebbségben maradt, a stílusa ugyanis nem illik össze a klubbal. Mos azonban jól felmérte, hogy milyen helyzetben van a Manchester, és a levélben kifejtette, mennyire szeretné ezt a munkát, hogyan tudná a stílust úgy alakítani, ami már megfelelhet a klubnak: nyílt és támadó játékkal, illetve fiatalok beillesztésével. A levélben kielemezte az idei évet, kitér minden egyes posztra, arra is, hogy mely játékosokkal lehet számolni a jövőben, és kivel nem.

Mourinho a levél végén megjegyzi, nyugodtan tekint a jövőbe, és reméli, a kísérlete végül meghozza a gyümölcsét, a munkát, amit már több mint egy évtizede óhajt.

A BBC szerint Mendes azonban nevetségesnek nevezte a feltételezést, mint mondta, egy olyan edző, mint Mourinho nem írogat leveleket munkát keresve.

Rovatok