Index Vakbarát Hírportál

PL: örülhetnek a gazdagok, hogy a Leicester még nem temette el őket

2016. január 25., hétfő 11:17

Három ponttal fogja vezeti a Premier League-et február elején a Leicester City.

Ez a mondat már önmagában is hihetetlen, és akkor még meg sem néztük, hogy mennyivel is vezethetné, ha a legjobb futballistája tudna tizenegyest rúgni: ha az elképesztően tehetséges Rijad Mahrez nem hagyja ki két legutóbbi büntetőjét, valószínűleg 7 ponttal állnának az élen.

Rijad ugyanis az év második napján, a Leicester-Bournemouth-on 0-0-nál, az 59. percben hibázott, a végeredmény ennyi maradt.

Egy hete, az Aston Villa-Leicesteren 2-0-ra húztak volna el, és vélhetően lezárják a meccset a PL utolsója ellen, ha nem védi ki ezt is a kapus. Így a Villa a hajrában egyenlített, 1-1 lett. Hat helyett csak két pontot szereztek ezen a két meccsen.

A vezetés mellett további jó hír nekik viszont, hogy gólkirályuk, Jamie Vardy hét góltalan meccs után a hétvégén végre újra betalált, és Mahrez is csúcsformában játszott. A korábban már magasztalt algériai zseniális gólpasszt adott a Stoke ellen 3-0-ra megnyert meccsükön.

A Leicester City a dúsgazdag Manchester Cityt és az egyik legtradicionálisabb angol klubot, az Arsenalt előzi 3 ponttal 23 forduló után.

Rovatok