Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlen, de ezek a srácok nem kellenek a Barcának

2016. február 11., csütörtök 19:49

1-1-et játszott Valenciában a Barcelona a kupaelődöntő visszavágóján, sorozatban 29-edszer nem kapott ki, ezzel klubcsúcsot döntött. Luis Enrique edző öt ifijátékost is magával vitt, mivel az első meccs 7-0 lett, sok rizikó nem volt a sztárok pihentetésében.

A fiatalok közül viszont csak egy kezdhetett, Sergi Samper, Juan Camara negyedórát, Wilfrid Kaptoum 10 percet kapott, a másik két, abszolút újonc semennyit. 

Camara és Kaptoum alig tíz percet töltött együtt a pályán, de ők hozták össze az egyenlítést, Camara pontosan középre tett labdáját Kaptoum második labdaérintéséből belsőzte be. Samper végigjátszotta a meccset, mégis valószínű, hogy ezzel

elérték barcelonás karrierjük csúcsát.

Samper biztosan, ő már tizedszer játszott tétmeccset a nagycsapatban, de újra az derült ki, hogy nem elég jó. A középpályán pontatlan volt, labdát veszített, röviden adott haza, rengeteget kellene fejlődnie. Ami lehetséges is lenne tinédzser futballistánál, de ő januárban már 21 múlt.

Kaptoum harmadszor szerepelhetett a Barcában, ő még csak júliusban lesz húsz. Pozitívabb is volt a játéka, persze leginkább a gól miatt. Hogy mit tud valójában, lehetetlen megítélni tíz perc alatt, de Luis Enrique biztosan nem véletlenül adott neki csak ennyi időt. Támadónak állt be, a lehetőséggel élt is, ez mindenképp mellette szól.

Juan Camara a legügyesebb közülük, klasszikus balszélső, és hozta is, amit vártak tőle. Azonnal egy szólóval nyitott, látszott, hogy nincs megilletődve, a gólpassza meg magáért beszél. Másodszor kapott lehetőséget a nagyok között, decemberben, Leverkusenben, BL-meccsen állt be először, ott is jól ment neki. Csakhogy szombaton már 22 éves lesz, ami napjaink futballjában egy tehetségnél öreg.

Camarával jól fog járni következő klubja, nagyjából olyasmi várható tőle, mint a szintén balszélső Christian Tellótól, aki a Barcában is megállta a helyét, bajnokcsapat tagja volt 2013-ban, majd a Portónak adták el másfél éve, ahol húzóember lett. Most januárban ment onnan a Fiorentinához, ott sem lesz gondja.

Vagy említhetjük a jobbszélső Gerard Deulofeu példáját is, akit nagyon sokra tartottak, ám a Barcában hat meccset kapott összvissz. Most az Evertonban bizonyít, kezdő, jól megy neki. Camarának is hasonló jövő néz ki.

Samper nem valószínű, hogy elér egy Everton-szintet, de kisebb spanyol vagy külföldi csapatokban sikeres lehet, míg Kaptoumnál nyárig derül ki, merre vezet az útja. Ő sem a Barcát fogja megváltani, ez azért már biztos.

Mindhárman nagyon ügyes futballisták, akik a Barca legjobb tizenegyében még jobbnak tűnnének, de nem emelnének a színvonalon, így máshol kell megtalálniuk a számításukat.

Sikerülni is fog.

Szerdán az első keret kiegészítőembereiről is kiderültek tanulságos dolgok, Luis Enrique többet tanulhatott a nagyjából tét nélküli meccsből, mint gondolta. Persze ez neki inkább megerősítés lehetett, hiszen nap mint nap látja az embereit, a közönség szűrhetett le sokat a cserék képességeiről.

Éspedig:

Rovatok