Index Vakbarát Hírportál

A kapus is Messi 300. gólját várta, hatalmasat szólt a cruyffos csel

2016. február 14., vasárnap 22:18

Nem sokáig szórakozott a Barcelona a hétvégi spanyol forduló utolsó meccsén, lényegében az első komolyabb lehetőségből gólt szereztek a Celta ellen, még úgy is, hogy a komoly lehetőség maga az a helyzet lett volna, amit Luis Suárez buktatása miatt megállított a játékvezető.

A szabadrúgás viszont talán még jobb helyzetbe hozta a Barcelonát, amely Lionel Messi tökéletes csavarásával az első félidő közepén vezetéshez is jutott. Az argentin a sorfal fölött tekerte be a bal felsőbe a labdát, Sergio Álvarez bármennyit nyúlt a levegőben, nem érhette el a tökéletesen helyezett lövést.

Sokáig viszont nem örülhetett a Barcelona, bő 10 perccel később ugyanis Jordi Alba rúgta fel a tizenhatoson belül John Guidettit, a Celta svéd támadója pedig ki is egyenlített a teljesen jogosan megkapott büntetőből.

A második félidő viszont nem az ősszel 4-1-es győzelmet szerző Celtáról szólt, a helyzetük pedig csak rosszabb lett azután, hogy Luis Enrique lehozta a végig nagyon gyengén játszó Dani Alvest. Mikorra ez megtörtént, már 2-1-re vezettek a hazaiak, miután Luis Suárez egy kis forgolódás, majd Messi remek passza után kapásból vágta be a labdát a léc alá.

A hajrában aztán Luis Suárez duplázott is, Neymar lövését kotorta be centikről, amivel ugyan elvett egy gólt a braziltól, de legalább biztossá tette, hogy a labda átmenjen a gólvonalon, ezzel eldöntve a mérkőzést.

A végére maradt még pár Barcelona-gól: Messi rettenetesen befűzte az alapvonal mellett Jonny Castrót, aki csak szabálytalanul tudta megállítani, ám a tizenegyest elvállaló argentin ahelyett, hogy meglőtte volna 300. gólját, inkább Cruyffot idézve Suáreznek tálalt a büntetőből a 4-1 előtt.

Az utolsó percekben végül előbb Ivan Rakitic, majd Neymar találtak be, beállítva a 6-1-es végeredményt, amivel a Barcelona természetesen megőrizte első helyét a bajnokságban.

Eredmények

Real Sociedad-Granada 3-0 (2-0)

Sevilla-Las Palmas 2-0 (0-0)

Getafe-Atlético Madrid 0-1 (0-1)

Eibar-Levante 2-0 (1-0)

Barcelona-Celta Vigo 6-1 (1-1)

Rovatok