Index Vakbarát Hírportál

Most az MU-drukkereket akarják lehúzni

2016. február 17., szerda 09:54

Tiltakozást terveznek a Manchester United labdarúgócsapatának szurkolói, mert 71 fontot (28 500 forintot) kell fizetniük egy jegyért a dán Midtjylland otthonában csütörtökön rendezendő Európa Liga-mérkőzésre.

A brit média értesülései szerint a drukkerek azt tervezik, hogy molinókat helyeznek ki, ezzel kifejezve elégedetlenségüket a belépő ára miatt, írja az MTI.

A Southampton szurkolóinak csupán 22 fontot kellett fizetniük egy jegyért tavaly augusztusban, amikor a csapat a Midtjyllandhoz utazott az EL-selejtező utolsó fordulójában.

„Ennyit elkérni azért, hogy megnézhessünk egy EL-meccset, kapzsiság” - nyilatkozta Andy Mitten, a United szurkolói magazinjának szerkesztője, s hozzátette, legutóbb a Bajnokok Ligájában a három idegenbeli csoportmérkőzés kombinált jegyára volt 75 font.

Azt gondolják, hogy a manchesteri drukkerek háromszor gazdagabbak, mint a Southampton szurkolói? Lehúznak minket és a saját rajongóikat is.

A múlt héten a Liverpool tulajdonosai visszavonták a tervüket, amely szerint a következő szezonban már 77 fontot kérnének a legdrágább belépőért az Anfield Roadon. A február 6-i Sunderland elleni hazai meccsen ugyanis a drukkerek a tervezett emelés elleni tiltakozásul a 77. percben kivonultak a stadionból.

Az MU csütörtökön 18 órakor lép pályára a Midtjylland vendégeként a nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Rovatok