Index Vakbarát Hírportál

Blatter és Platini nem sokat ért a fellebbezéssel

2016. február 24., szerda 19:13

Hiába fellebbezett Michel Platini és Sepp Blatter, érvényben maradt eltiltásuk. Nem folytathatnak semmilyen tevékenységet a futballban. Annyit azonban elértek, hogy nyolcról hat évre mérsékelje eltiltásukat a FIFA feljebbviteli bizottsága.

Blatter és Platinit azért ítélték el, mert nem tudtak elszámolni kétmillió svájci frankkal. Platini állította, szakértőként kapott pénzt Blattertől egy évekkel korábbi munkájáért, deezt szerződéssel nem tudták bizonyítani.

Az UEFA-elnök Platini a FIFA-elnöki pozícióért is elindult volna, de felfüggesztése után nem is válhatott hivatalos jelöltté.

Nem lesz átlátszó szavazófülke

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az egyik elnökjelölt, Ali bin al-Husszein jordán herceg beadványait, így a korábbi terveknek megfelelően rendezik meg pénteken a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) rendkívüli tisztújító közgyűlését.

Ali bin al-Husszein azt szerette volna elérni, hogy a pénteki voksoláson átlátszó legyen a szavazófülke, illetve független szavazatszámlálók működjenek közre. A jelölt azért küldte az indítványát a CAS-hoz, mert a FIFA eseti választási bizottsága előzőleg elutasította a kérését.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Ali bin al-Husszein, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja mellett a svájci Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember. (MTI)

Rovatok