Index Vakbarát Hírportál

Őrület az MU 18 évese: 2 gól, gólpassz az Arsenal ellen

2016. február 28., vasárnap 15:40

Csütörtök este az Európa Ligában élete első felnőtt meccsén duplázott a Manchester United tizennyolc éves támadója, Marcus Rashford, vasárnap délután az Arsenal elleni rangadón folytatta a gólgyártást. 

Louis van Gaal a sérültek miatt most is a kezdőbe nevezte, és nem kellett sokáig várni, hogy meghálálja a bizalmat: a 29. percben megszerezte pályafutása első angol bajnoki gólját. Egy félresikerült mentési kísérlet után rögtön lecsapott a labdára, és első érintésből a kapuba lőtt. 

Három perc sem telt el, amikor megint ő jött: most egy beadás után fejelt az Arsenal kapujába, ezzel második felnőtt meccsét negyedik gólját szerezte.

A Manchester United ezzel a két góllal vezetett 2-0-ra, de az Arsenal még a szünet előtt szépített, egy szabadrúgás után Danny Welbeck fejelt a hazaiak kapujába, így 2-1-re áll a meccs. 

A 65. percben állította vissza a kétgólos különbséget a United, és ebben is benne volt Rashford: a tizenhatoson belül forgolódott, aztán visszagurította a labdát az érkező Herrerának, aki rögtön lőtt, a labda az egyik Arsenal-védőn megpattanva vágódott be a kapuba.

Hamar jött a válasz az Arsenaltól: egy lövés még kijött De Geától, de a kipattanó Özilhez került,  egyből be is vágta, megint feljött a vendégcsapat egy gólra. 

Az utolsó húsz percben sem csökkent a tempó, az Arsenal próbált menni az egyenlítésért, de igazán nagy helyzeteket nem tudott kidolgozni. A pálya szélén is zajlottak az események: a United-edző Louis van Gaal valamiért földre vágta magát a negyedik bíró előtt. 

A United az ötperces hosszabbítást is kihúzta kapott gól nélkül, és 3-2-re megnyerte a rangadót az Arsenal ellen. Van Gaal csapata a győzelemmel ötödik. 

Rashford 18 évesen és 120 naposan duplázott a Premier League-ben, Wayne Rooney pont ennyi idős volt, amikor az Evertonban először két gólt szerzett. 

"Őrület, nem is tudom elmagyarázni, mit élek át" - mondta a mérkőzés után a United-csatár. 

Rovatok