Index Vakbarát Hírportál

35 évesen először kezdett a spanyol válogatottban: gólt lőtt

2016. március 24., csütörtök 22:41

Több Eb-résztvevő válogatott is barátságos mérkőzésen lépett pályára csütörtök este, köztük a magyarokkal egy Eb-csoportba sorsolt izlandiak.

Ők azokkal a dánokkal meccseltek, akik nem jutottak ki a franciaországi tornára. A második félidőben hamar kétgólos hátrányba kerültek az izlandiak, miután Nicolai Jörgensen öt percen belül duplázott. Az izlandiak a hajrában szépítettek Traustason góljával.

Az este legnevesebb meccse az Olaszország-Spanyolország volt, ahol a vendégeknél a kezdőbe került Aritz Aduriz. Az Athletic Bilbao-csatár 35 évesen élete formájában játszik, de csak másodjára volt válogatott, hat évet kellett várnia az újabb behívóra. Akkor negyedórát kapott csereként. Most viszont az ő góljával egyenlített a spanyol válogatott: Lorenzo Insigne találatával vezettek az olaszok, de három perc múlva Aduriz lecsapott egy Buffonról kipattanó labdára, és közelről bevágta. Más kérdés, hogy ezt les előzte meg. 

Több gól ezután már nem is volt. Aduriznak meg kell győznie a hátralévő hónapokban, hogy helye  van a spanyol Eb-keretben, most egy kicsit segített a helyzetén. 

Két Eb-résztvevő találkozott Antalyaban: Törökország azt a svéd válogatottat fogadta, melyben nem volt ott Zlatan Ibrahimovic. A hazaiak a 34. percben megszerezték a vezetést Cenk Tosun góljával, aztán a 74. percben Andreas Granqvist betalált a vendégektől. A 81.-ben viszont megint jött Tosun, és megszerezte a győzelmet csapatánal.

Ott lesz az Európa-bajnokságon Ukrajna is, ők a ciprusiakkal találkoztak csütörtök este. A mérkőzésen egyetlen gól volt, ezt Tarasz Sztepanyenko lőtte a szünet előtt.

A csehek kemény csoportban lesznek a nyári Eb-n: a spanyolokat, a törököket és a horvátokat kapták meg. Csütörtök este a skótokkal igyekeztek hangolni a tornára, de a vége egy vereség lett, a vendégek Ikechi Anya góljával nyertek

A Wales-Észak-Írországon is két Eb-résztvevő csapat találkozott: a selejtezőkben minket itthon verő északírek majdnem nyerni tudtak idegenben: sokáig úgy nézett ki, hogy Craig Cathcart 60. percben szerzett gólja elég lesz a győzelemhez, de a walesiek a 90. percben egyenlítettek Simon Church tizenegyesével. 

Rovatok