Index Vakbarát Hírportál

Állati sietős volt a Poolnak, hogy szabaduljon Suáreztől

2016. március 28., hétfő 10:32

Nyilvánosságra hozta a Football Leaks Luis Suárez 2014-es átigazolásának részleteit, amiből kiderül, hogy a Liverpoolnak igencsak sürgős lehetett, hogy eladja az uruguayi támadót a Barcelonának, ezért nem is bonyolították túl az eladást.

Suárez közvetlenül a brazíliai világbajnokság után váltott csapatot, amin hatalmas botrányt okozott Giorgio Chiellini megharapásával – amiért később négy hónapra el is tiltották. A balhé közepén a Liverpool – a kiszivárogtatott részletek alapján – nagyon sietősen akart megválni bombaformában levő játékosától, ezért simán 64,98 millió fontért (82,3 millió euró) adták el.

Vagyis nem foglaltak semmiféle egyéb záradékot a szerződésbe, így nem részesülnek a későbbi eladásokból, nincs szerzett gólok, válogatott mérkőzések vagy megnyert kupák utáni bónuszok. Megegyeztek az árban, és már alá is írták a szerződést.

Az uruguayi csatár az átigazolást megelőző két idényben 81 meccsen 61 gólt szerzett a Liverpoolban, azóta 86 mérkőzésen 68 gólt lőtt a Barcelonában, vagyis gólonként kevesebb mint egymillió fontba került a katalánoknak eddig úgy, hogy még vége sincs az idénynek.

Rovatok