Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok németek: Két éve így megy, ellinkeskedjük az edzőmeccseket

2016. március 28., hétfő 17:23

A világbajnok német futballválogatott tagjai úgy érzik, elkényelmesedtek, nem vették teljesen komolyan az angolok elleni felkészülési mérkőzést, és ébresztőnek fogják fel a 3-2-es vereséget, írja az MTI.

„Sajnos a barátságos mérkőzésen nem teljesítünk százszázalékosan"

- mondta Thomas Müller, a Bayern München csatára.

Így látta Sami Khedira, a Juventus középpályása is, aki a berlini meccsen - amelyet kétgólos vezetésről buktak el a németek - csapatkapitány volt a sérült Bastian Schweinsteiger helyett.

„Kétévente hasonló helyzetbe kerülünk.

Nem arról van szó, hogy ha 2-2 lett volna a végeredmény, akkor minden rendben lenne, így legalább felnyílt a szemünk. Ha egy nemzetközi meccset meg akarunk nyerni, akkor nem fér bele, hogy néhány százalék hiányozzon belőlünk, mert azt kihasználja az ellenfél".

Khedira hozzátette, több futballista is szeretné megmutatni magát, és bízik benne, hogy ez sikerül is kedden az olaszok elleni barátságos mérkőzésen, Münchenben.

A német válogatott a 2014-es vb-arany óta hat tét nélküli mérkőzésen lépett pályára, de csak egyet tudott megnyerni. Hazai pályán az angolok mellett kikapott az argentinoktól és az amerikaiaktól, idegenben a franciáktól, valamint döntetlent játszott az ausztrálokkal, egyedül Spanyolországban sikerült győzniük.

Rovatok