Index Vakbarát Hírportál

Ezt a játékost alaposan elpuskázta a Juve, a Bayern köszöni

2016. március 30., szerda 09:08

A francia futballutánpótlás ontja magából a zseniket, most Paul Pogbáról szól minden, de a Bayern Münchenben feltűnt szélső, Kingsley Coman is könnyen felérhet ugyanebbe a magasságba. 

Coman a Juventus játékosa, de pechükre kölcsönadták a Bayern Münchennek. Ismerős? A Juventus így szerezte meg a Manchester Unitedtől Paul Pogbát, aki Olaszországban posztja egyik világklasszisává vált. És még ő is csak most múlt 23 éves.

Coman 19 éves, Guardiola a Bayernben a jobb szélen játszatja Robben helyén. A francia szerencséjére a holland sokat sérült és alig játszik az idén, de kipróbálták már a bal szélen is. Az idén a klubjában 20-szor kapott lehetőséget, és csak 17-szer volt kezdő. Leginkább a gyorsaságával tűnt ki, de a Bundesligában gólt lőtt a Mainznak, a Darmstadtnak, a Herthának és a Wolfsburgnak is. 

A BL-ben két gólt szerzett, a nyolcaddöntőben a Juventus ellen igazi klasszis gólt. És klasszis gólnak tekinthetjük a francia válogatottban kedden az oroszoknak lőtt gólját is.

Egy kiugratás után a jobb szélen majdnem az alapvonalig futott, Akinfejev kapus pedig kijött rá. Coman visszahúzta mellette a labdát és remekül csavarta be a kapuba. A franciák 4-2-re nyertek.

 

Rovatok