Index Vakbarát Hírportál

A Real Sociedad megfojtotta Messiéket

2016. április 9., szombat 22:49

Tovább tart a Barcelona rossz sorozata a Real Sociedad San Sebatián-i arénájában, a katalánok 2007 óta képtelenek nyerni az Anoeta-stadionban, most, a spanyol bajnokság 32. fordulójában 1-0-ra kaptak ki. A Barca sorozatban harmadik bajnokiján nem tudott nyerni.

A Real Sociedad nagyon korán, az ötödik percben vezetést szerzett, Mikel Oiarzabal a 11-es pont környékéről fejelt kapuba jobbszélről érkező beadás után.

A Sociedad ezután óriásit küzdött, hogy megtartsa az előnyét, a Barca nem mutatott túl sokat, és fásult játékon a becserélt Iniesta és Jordi Alba sem lendített nagyot. A hazai csapat szinte minden erővel védekezett, gyakran már a Barcelona térfélen pressziót gyakorolt, sokszor megakadályozták a labdafelhozatalt.

A labdát persze így is jóval többet birtokolták Messiék, az argentinnak és Iniestának is volt egy-egy nagy helyzete a második félidőben, de Rulli kapus többször is bravúrral védett, nagyon határozottan jött ki a kapujából is begyűjteni a labdákat.

A Barcelona még vereségével együtt is vezeti a bajnokságot, ami újra nyílttá vált, a második Atlético Madridnak három, a harmadik Real Madrinak négy pont hátránya van csak. A Real Sociedad 41 pontjával a kilencedik.

A Barcának azonban előbb még a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnia, szerdán a negyeddöntő visszavágóján az Atléticóval játszik a 2-1-re megnyert első meccs után.

Primera División, 32. forduló:

    pénteken játszották:

 

Rovatok